Nu ook in België; eerste waterglijbaan met Virtual Reality

Het LAGO Sint Truiden Bloesembad heeft de Belgische primeur voor het eerste zwembad met een VR waterglijbaan. Het Bloesembad in Sint Truiden is een nieuw zwemparadijs dat in april 2021 op gaat (onder voorbehoud van eventuele coronamaatregelen)

Red.: “In Nederland zagen we een verglijkbare attractie in februari 2020 verschijnen in Optisport zwembad Sonsbeeck in Breda.”

De Belgische zwembadketen LAGO is als innovator voortdurend op zoek naar nieuwe belevingen voor zijn bezoekers. In april lanceren ze opnieuw een exclusieve sensatie: de virtual slide, een waterglijbaan met unieke virtual reality beleving.

Vorig jaar introduceerde LAGO zwemparadijzen als allereerste in België snorkelsessies met VR-bril, een unieke ontdekking van een virtuele onderwaterwereld, die zowel bij jong als oud in de smaak valt. Deze VR-beleving brengen ze nu tot in de waterglijbaan van het Bloesembad. De virtual slide neemt kinderen vanaf 6 tot 10 jaar mee op een avontuurlijke tocht door drie leuke thema’s: jungle, space en snow. Aan de ingang van de glijbaan kies je zelf één van de virtuele werelden en zet je een VR-bril op om aan het avontuur te beginnen. Een ritje op een houten rollercoaster, een ruimtereis tussen planeten of een afdaling in een sneeuwlandschap staan op het keuzemenu.

De verschillende VR-werelden zijn op maat van de waterglijbaan gemaakt waardoor de ervaring levensecht wordt. Bochten en afdalingen in de glijbaan komen perfect overeen met het computergegenereerd beeld dat je te zien krijgt door de VR-bril. Dankzij deze VR-bril, die uit een zacht materiaal en volledig conform de veiligheidsnormen vervaardigd is, wordt het zicht naar de buitenwereld volledig afgesloten en wordt de droomwereld heel tastbaar.

Een uitstap naar het subtropisch zwembad om alle  sensaties te ervaren kan vanaf het moment dat de coronamaatregelen dit toelaten. Het sportbad van LAGO Sint-Truiden Bloesembad opent op 3 april. Naast de VR waterglijbaan behoren o.a. ook een zoutbad en een wildwaterbaan tot de nieuwe attracties om de bezoekers aangenaam en verrassend verblijf te bezorgen.

IFrame

De techniek van de VR waterglijbaan werd geleverd door iSlide.

Meer informatie: www.lago.be/sint-truiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *