Nog 100 dagen tot Floriade Expo 2022 in Almere

Op 4 januari is het nog precies 100 dagen tot aan de opening van Floriade Expo 2022. Van 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere hét podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 – en tevens een tijdelijk educatief attractiepark.

De Nederlandse tuinbouw presenteert hier samen met nationale en internationale partners, innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden. Op het 60 hectare grote terrein staat het thema “Growing Green Cities” centraal. Het jaar 2022 wordt een jaar vol spektakel, groene inspiratie en belevenissen in Almere: hét Floriade-jaar.

Floriade is een half jaar open en verwacht twee miljoen bezoekers waarvan 72 procent uit Nederland en 28 procent uit de buurlanden. ‘Voor de sector een bijzonder project, maar ook voor bezoekers. Vooral ook gezinnen beleven een leerzame en gezellige dag uit, lopen van land naar land, genieten van een uitgebreid kunst- en cultuurprogramma, siertuinen, circulaire paviljoens en een belevingskas. De kabelbaan, een vorm van duurzame mobiliteit in de stad, biedt een prachtig uitzicht over de biobased bruggen, het arboretum en de landenpaviljoens. Floriade toont bezoekers dat leven in een groene stad het goede leven is: Het Groene Leven. Floriade is een groen en inspirerend dagje uit.’

Bron en meer informatie: www.floriade.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *