Nijntje Museum in Utrecht verdubbelt in omvang – en is klaar voor verdere groei

Op 21 juni 2023 heropent het nijntje Museum in Utrecht na een grote verbouwing, waarbij een uitbreiding zorgt voor een (bijna) verdubbeling van de vloeroppervlakte. Dankzij de uitbreiding komt er o.a. ruimte voor een nijntje museumcafé, een 360 graden filmbeleving en nieuwe themaruimtes.

Exterieur nijntje museum – Foto Wessel Spoelder

Het oorspronkelijke nijntje museum, geopend in 2016, bleek enorm populair en al snel te klein voor de ruim 175.000 bezoekers per jaar. Daarom werd besloten het monumentale pand aan de Agnietenstraat in Utrecht uit te breiden met een moderne uitbouw. Na de heropening is het museum geschikt om 205.000 bezoekers per jaar te ontvangen.

Nieuwe themaruimtes, museumcafé en filmbeleving

Naast de vernieuwde zalen zijn er twee nieuwe themaruimtes gecreëerd: ‘de boerderij’ en ‘de winkel van betje big’. Voor voorscholen en primair onderwijs zijn hierbij lesprogramma’s ontwikkeld. Ook nieuw is de projectieruimte met een filmbeleving in 360 graden, waarin bezoekers op avontuur gaan met boris beer. Daarnaast beschikt het vernieuwde museum over een eigen museumcafé, waar bezoekers geheel in nijntje-stijl kunnen genieten van een hapje en drankje.

Voor álle kinderen

Alle peuters en kleuters moeten zich welkom kunnen voelen in het nijntje museum. Het is speciaal voor hen ingericht, dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging.  Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een visuele of auditieve beperking. Zo zijn er spellen met reliëf, maar ook spellen waarbij luisteren juist een rol speelt. Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich even terugtrekken in een van de rustgevende prikkelarme cabines. Daarnaast worden er voorleesmomenten in verschillende talen en rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal georganiseerd.

Meer informatie: www.nijntjemuseum.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *