Nieuwe website voor stiltetoerisme in de Euregio

vrijdag 23 november, lanceerden de Provincies Vlaams Brabant, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg de nieuwe Euregionale website voor stiltetoerisme www.onthaasten.eu.

screenshot van de website

Onthaasten.eu is de website van het Interreg.-4-A grensregioproject Vlaanderen-Nederland getiteld ‘Onthaasten, stilte en bezinningsplekken in beeld’. De website is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in stiltetoerisme in de grensregio Vlaanderen – Nederland . U vindt op de website informatie over specifieke onthaast-, stilte- en bezinningsplekken die in de Euregio te bezoeken zijn. Maar ook over actualiteiten en activiteiten die in het kader van het grensregioproject plaatsvinden.

In onze huidige hectische samenleving is er steeds meer behoefte aan bezinning en onthaasten in stilte. Stiltemomenten, die vroeger op een natuurlijke manier een plaats hadden in ons leven, moeten we nu opzoeken en bewust inbouwen. Naast deze belangstelling voor spiritualiteit is er ook een merkbare toename van de interesse voor het historisch erfgoed. De combinatie van deze beide interesses biedt nieuwe economische kansen in de vorm van “stiltetoerisme”.

De Grensregio Vlaanderen – Nederland is rijk aan historisch erfgoed zoals kloosters, kerken, abdijen, kapellen en kruisen evenals historische tuinen en landschapsparken, begraafplaatsen en kloosterdomeinen. Deze zijn vaak gelegen in stiltegebieden. Het project wil alle historisch waardevolle onthaastingsplekken in Vlaams Brabant, Belgisch Limburg en Nederlands Limburg in kaart brengen en toegankelijk maken voor het publiek.

Bron: persbericht provincie Limburg

Meer informatie www.onthaasten.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *