Nieuwe toeristische organisatie Achterhoek

Kort na het faillissement van het Achterhoeks Bureau voor het Toerisme (ABT) en de VVV Achterhoek, is er nu een nieuwe toeristische organisatie die de promotie en marketing van de Achterhoek op zich neemt. Het bedrijfsleven en de gemeenten hebben de handen ineen geslagen en vandaag de Stichting Achterhoek Toerisme opgericht.

Het bestuur van Achterhoek Toerisme bestaat voorlopig uit Leo Scharenborg (wethouder gemeente Berkelland), Berend Jan Bussink (wethouder gemeente Lochem) en Johan de Boer (voorzitter van het platform Vrijetijds Ondernemers Achterhoek, VOA). Eendrachtig en in hoog tempo wordt er gewerkt aan een bedrijfsplan waarin de precieze taken, omvang en bemensing van het bureau komen te staan. Achterhoek Toerisme komt zo snel mogelijk in de steigers te staan, waarna de promotie en marketing van de Achterhoek met nieuw elan wordt opgepakt. Tot die tijd zorgt de stichting ervoor dat belangrijke lopende projecten als ‘Wild eten in de Achterhoek’ en ‘Kamperen in de Achterhoek’ worden doorgezet.

De van het ABT overgenomen websites en de domeinnamen Achterhoek.nl, Achterhoeksewijnen.nl, Gezondgenieten.nl en Wildetenindeachterhoek.nl worden bij de nieuwe stichting ondergebracht. Leo Scharenborg, voorzitter van het portefeuillehoudersoverleg Vrijetijdseconomie in de Achterhoek, is blij met deze uitkomst: “Deze projecten en domeinnamen zijn van groot belang om de Achterhoek ook in de toekomst goed onder toeristen te blijven promoten. Wij zijn zeer tevreden dat we deze voor de Achterhoek hebben kunnen behouden.”

Johan de Boer van het platform VOA noemt de oprichting van de Stichting Achterhoek Toerisme een belangrijke stap: “Dit markeert de goede samenwerking tussen overheden en toeristisch bedrijfsleven in de Achterhoek. Belangrijk is nu dat we op volle kracht doorgaan en een moderne organisatie neerzetten die de vrijetijdssector in de Achterhoek een boost gaat geven.”

Bron: persbericht Regio Achterhoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *