Nieuwe theatrale audiotour New Land gelanceerd

Flevoland is een mooie audioreis voor in de trein rijker. Via het platform izi.travel kun je op het traject Amsterdam – Lelystad luisteren naar een theatrale audiotour over de ontstaansgeschiedenis van Flevoland.

Een mooie introductie voor toeristen die naar Flevoland reizen, maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in het unieke verhaal van de provincie.

Ludieke lancering

De audiotour werd afgelopen woensdag op ludieke wijze gelanceerd. Gedeputeerde Jop Fackeldey kreeg uit handen van Esther, de stem van één van de personages uit de audiotour, op het perron van Almere Oostvaarders symbolisch de audiotour overhandigd. Vervolgens gingen genodigden met de sprinter naar Lelystad terwijl ze konden luisteren naar de belevenissen van zeeman Cornelius en reisleidster Geesje. Alles onder de creatieve begeleiding van de makers van de audiotour Theatergroep Prins te Paard.

Informatief en vermakelijk

De audiotour New Land vertelt het verhaal van het Nieuwe Land en is speciaal gemaakt voor de treinreis met de sprinter van station Amsterdam Centraal via Almere Centrum naar Lelystad Centrum. Reizigers kunnen tijdens deze treinreis luisteren naar het theatrale audioverhaal over het ontstaan van Flevoland. Terwijl reisleidster Geesje alles in goede banen probeert te leiden, verstoort zeeman Cornelius de reis op zoek naar zijn verloren schat.

Spreiden van toeristen

Het project is een samenwerking tussen de gemeenten Almere en Lelystad, de citymarketing organisaties van deze gemeenten, provincie Flevoland, Visit Flevoland en de Metropoolregio Amsterdam. De theatrale audiotour is ontwikkeld om spreiding van toeristen binnen de Metropoolregio te stimuleren. De beleving begint al op het station in Amsterdam.  

De audiotour New Land is te beluisteren via het platform Izi.travel en is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *