Nieuwe spinning coaster Plopsaland in samenwerking met Tomorrowland

Plopsaland De Panne en het wereldwijd vermaarde festival Tomorrowland kondigen een unieke samenwerking aan. Samen bouwen zij aan een nieuwe spinning coaster in het park, dat is gethematiseerd rond het populaire festival.

Met deze nieuwe attractie wil Plopsa CEA Steve van den Kerkhof een bijzondere beleving bieden aan de bezoekers van ‘zijn’ park, en aan de fans van Tomorrowland. Hij boort daarmee een nieuwe doelgroep aan in een wat hoger leeftijdssegment.

Nieuw voor Europa

‘The Ride to Happiness by Tomorrowland’ is de allereerste ‘extreme spinning coaster’ van de firma MACK Rides in Europa en de tweede attractie van dit type wereldwijd. Alleen in de Verenigde Staten staat er momenteel één. Een ontwerpteam van Plopsa en Tomorrowland neemt de aankleding en thematisering voor haar rekening.

In de Extreme Spinnning coaster worden bezoekers twee keer gekatapulteerd naar een snelheid van 90 km/u en gaan hierbij vijf keer over de kop. De karretjes kunnen vrij ronddraaien, waardoor bezoekers telkens een andere ritervaring beleven. De attractie heeft een totale lengte van bijna één kilometer en staat op z’n hoogste punt 35 meter boven de grond. Dat zorgt voor een uitzonderlijk zicht op het park en de ruime omgeving. Muziekfestival Tomorrowland creëert naast de unieke thematische invulling ook een exclusieve soundtrack op basis van de door Hans Zimmer gecomponeerde Tomorrowland Hymne die tijdens de rit te horen zal zijn, wat de ervaring voor elke bezoeker extra sensationeel zal maken.

Realisatie

De gerenommeerde Duitse rollercoasterfabrikant Mack Rides draagt zorg voor het technische design, de engineering en de bouw van de constructie. De thematisering en totaalbeleving nemen het creatieve team van Tomorrowland en de Plopsa Group voor hun rekening. Bedoeling is om de unieke sfeer die elke zomer in Boom (red. Locatie van het festival) heerst, te vertalen naar deze spectaculaire coaster. Binnen Plopsaland De Panne wordt voor deze attractie een aparte zone aangelegd die vanaf deze zomer een trekpleister zal worden voor bezoekers uit binnen- en buitenland. De samenwerking tussen Tomorrowland en de Plopsa Group is een eerste stap in een verregaande ambitie om in Europa op lange termijn te investeren in diverse themaparkprojecten. De twee Belgische bedrijven staan wereldwijd aangeschreven voor hun doorgedreven innovatie, creatieve aanpak en zin voor detail, waardoor deze samenwerking op een zeer organische manier tot stand is gekomen. Aan de ‘Ride to Happiness by Tomorrowland’-coaster hangt een prijskaartje van 17,5 miljoen euro.

IFrame

Meer informatie: www.plopsa.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *