Nieuwe ‘echte’ camping in het Friese Lemmer

Op 5 augustus werd de nieuwe camping Lemmer geopend; een locatie met 45 eenheden. Het is een bedrijf van de familie Brouwer, die ook de nabijgelegen (17 km) Camping Rijsterbos beheert. Er is bewust gekozen voor een reguliere camping en die blijkt vooral in trek bij de groeiende groep camperaars.

De camping wordt vooral gericht op toeristisch kamperen en er komen dan ook geen jaarplaatsen. Er is wel een eetcafé en snackbar op het terrein te vinden, Daar is bewust voor gekozen, vertelt Vincent Brouwer: “Het traditionele kamperen willen wij graag aanhouden. Er worden in Nederland veel campings omgebouwd en het aantal locaties voor campers/caravans wordt steeds minder. Wij merken dit seizoen vooral dat de vraag naar camperplekken heel erg groot is. Ongeveer 80% van de gasten komen met een camper. Maar ook voor de kampeerder met een caravan of een tent willen wij graag een plek aanbieden. Volgend seizoen bieden wij onze kampeerder nog meer voorzieningen, zoals speelplekken en een uitgebreidere horeca. Doordat er in Nederland veel kampeerplekken verdwijnen zien wij juist weer volop potentie in deze markt. Daar komt bij dat er in Lemmer en omgeving nog niet veel campings zijn.”

Uitbouwplannen

De camping is dit jaar snel van start gegaan en het koste al voldoende energie om alles in gereedheid te brengen voor het nieuwe seizoen. Bij de start bleek o.a. dat alle koperen bedrading uit het sanitairgebouw was verdwenen.

Voor de komende jaren liggen er wel volop plannen om de camping verder uit te bouwen en meer voorzieningen te realiseren. In totaal komen er uiteindelijk 150 kampeerplaatsen en 60 verhuuraccommodaties. Brouwer: “Er zal ook een gedeelte worden vrijgemaakt voor glamping, met bijzondere accommodaties en luxere chalets. Deze zijn beschikbaar voor de verhuur. glamping of een bijzondere plek om te kamperen is natuurlijk ook erg in trek.”

Ondanks dat de camping inspeelt op de vraag naar basic kamperen heeft men wel besloten om veel meer privé sanitair op de camping te plaatsen. In het lokale nieuwsblad Lemsternijs wordt toegelicht: “Op onze andere camping wordt het privé sanitair door de gasten bijzonder op prijs gesteld. Dat heeft een grote impuls gekregen in de coronaperiode, toen er extra aandacht was voor hygiëne. Op deze camping gaan we dat zeker ook introduceren.”

Meer informatie: www.vakantieparklemmer.nl

9 reacties

  1. Wij zijn afgelopen weekend deze camping plek geweest. Maar het was niet goed en niet goed advies met de medewerkers. Helaas ik ga niet meer de plek sorry.

    1. Beetje een summiere reactie, wat moet een beheerder met zo’n reactie?
      Wees wat specifieker en wat voor verwachtingen had je?
      Kritisch kijken is prima maar dan ook uitleg geven.
      Afschieten is onmacht in deze.

      1. Nu inderdaad, leg eens uit wat er niet goed was, dan kan de beheerder daar eventueel iets aan veranderen. Ik denk dat wij er nog wel eens gaan staan met onze camper

  2. ik denk aan de mensen die van de camping af moesten en hun geliefde plekje kwijt zijn en nu op hun balkonnetje zitten…..alles voor het grote geld voor mensen met geld…..

    1. Inderdaad. 40 jaar op een camping gestaan in Zeeland. Was altijd een heerlijke plek. Moesten er vorig jaar af vanwege het grote geld doordat het in Belgische handen komt er ėėn groot chalet park van is gemaakt.

  3. Goed om te lezen dat er nog wordt gedacht aan de kampeerders met tent of caravan.

    Een camping op leuke locatie, met een goede visie op kampeerwensen van toekomstige gasten.
    Volgend jaar komen wij graag op deze camping, volop in ontwikkeling , kamperen.
    Succes gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *