Nieuwe checklist voor bedrijfsrisico’s op watersportbedrijven

HISWA-RECRON, ondernemersorganisatie voor watersport en recreatie, ontwikkelde samen met Kuiper Verzekeringen een checklist voor HISWA-watersportbedrijven met als doel bedrijfsrisico’s te voorkomen, te beperken en te beheersen.

foto: Pretwerk @ jachthaven Zeewolde

‘Wij merkten dat er bij onze leden behoefte is om goed zicht te hebben op de risico’s die ze lopen in de dagelijkse bedrijfsvoering. Met behulp van de checklist worden risico’s in kaart gebracht en kunnen ondernemers hierop gericht actie ondernemen. Naast het verhogen van de veiligheid voor medewerkers en klanten draagt dit bij aan het goed verzekerbaar houden van het bedrijf. De controlelijst is uitvoerig getest bij een aantal HISWA Jachtservicebedrijven op werkbaarheid in de praktijk’ aldus Michaël Steenhoff van HISWA-RECRON.
 
Bert Zwier van Kuiper Verzekeringen: ‘Voor verzekeraars is deze controlelijst echt van toegevoegde waarde omdat het bedrijf zo kan laten zien actief met risicobeperking bezig te zijn. Dat maakt het voor een verzekeraar makkelijker het bedrijf in portefeuille te nemen én te houden tegen goede condities. De checklist is een handig hulpmiddel en wordt toegepast in samenhang met de gehele  bedrijfsvoering. Dit gezamenlijke initiatief komt de sector absoluut ten goede’.
 
De Checklist Watersportbedrijven kunnen HISWA-leden downloaden in de HISWA-RECRON kennisbank. In de checklist wordt o.a. gekeken naar veiligheid op het gebied van brand, opslag en Arbo zaken.

Bron en meer informatie: www.hiswarecron.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *