Nieuwe aanpak HISWA te Water – voor het eerst in Lelystad

De 35e editie van de HISWA te water vindt dit jaar plaats in de Bataviahaven van Lelystad en belooft één grote belevenis te worden. In lijn met de lijfspreuk “I love watersport”, wordt de Bataviahaven van 5 tot en met 9 september omgetoverd tot het Walhalla voor watersportliefhebbers.

Directeur Arjen Rahusen: “De Bataviahaven Lelystad leent zich uitstekend voor ons watersportevenement. Vooral de nieuwe mogelijkheden om proefvaarten te kunnen aanbieden, de parkeermogelijkheden en de directe ligging aan het Markermeer werden bij de exposanten goed ontvangen. Ik ben er dan ook bijzonder trots op dat we deze eerste editie in Lelystad al meer exposanten mogen verwelkomen dan afgelopen jaar in Amsterdam!”.

Nieuw; House Boat Village
Tijdens de beurs presenteren Nederlandse en internationale jachtbouwers meer dan nieuwe 270 boten, waaronder 80 primeurs. Van sloep tot motorjacht, van Daysailer tot aan zeiljachten voor de wereldreiziger, ieder type watersporter kan zijn hart ophalen bij al het moois dat aan de steigers ligt van de Bataviahaven. Vrblijfsrecreatie op het water komt ook aan bod op de “House Boat Village” waar merken als Gielissen Shipyard, La Mare en Europarcs deze opkomende vorm van watersport vertegenwoordigen.

Volop activiteiten op het water
Nieuw dit jaar is het proefvaren, dat dankzij de nieuwe locatie aan het Markermeer mogelijk is. Bezoekers die meer van actie houden kunnen deelnemen aan de clinics snelvaren van Motorboot Magazine, uitvaren met de KNRM of manoeuvreren op de motor met de Zeezeilers. Uiteraard zal een van de vaste activiteiten, de Optimist On Tour, ook dit jaar niet ontbreken. Hier kunnen de allerjongsten kennismaken met zeilen, suppen en kanovaren. Meer gevorderde zeilers kunnen zich aanmelden voor de “Next Step” trainingen van zeilschool Pean of zelfs match racen met Tirions van Sail-a-way.

Meer informatie: www.hiswatewater.nl

Toeristisch Netwerk Event
De gemeente Lelystad organiseert op vrijdag 7 september een toeristisch netwerk event. Genodigden gaan o.a. een kijkje bij de Marker Wadden; de nieuwe natuurontwikkeling die ook kansen biedt voor de watersport.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *