Nieuw Plopsa Hotel De Panne opent op 24 oktober haar deuren

Op zaterdag 24 oktober opent het Plopsa Hotel, naast Plopsaland De Panne (Be), haar deuren. Het hotel omvat in totaal 117 themakamers, waarvan 11 suites zijn ingericht met een doorgedreven thema van onder andere Samson & Marie, Kabouter Plop, Bumba, K3 en Mega Mindy en 10 neutrale luxesuites, voorzien van alle ruimte, weelde en comfort.

De overige 96 standaardkamers hebben een neutraler, stijlvol theaterthema. Daarnaast telt het Plopsa Hotel een ruim restaurant ‘Le Grand Buffet’ met aanpalend buitenterras, twee bars, drie hedendaagse vergaderzalen voor zakelijke bijeenkomsten en een ondergrondse parking. In de impressionante foyer prijkt een gedetailleerde plafondschildering van Maya de Bij. Naast Maya maken ook de verschillende andere Studio 100-figuren een prominent deel uit van het decor.

Met de bouw van het Plopsa Hotel zet de Plopsa Group, de themaparkdivisie binnen Studio 100, haar eerste stappen in de hotelbranche. “Hier hebben we heel lang naar uitgekeken. We bezitten reeds zeven succesvolle themaparken in België, Nederland, Duitsland en Polen waarmee we gemiddeld drie miljoen bezoekers per jaar mogen verwelkomen, maar een hotel ontbrak nog aan het lijstje. Een eigen hotel sluit uitstekend aan op onze groeiambitie om uit te groeien tot een all-weather meerdaagse bestemming zodat we bezoekers de totaalervaring kunnen bieden.”, aldus Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

Toekomstige investeringen

“Tot 2023 investeren we in totaal 250 miljoen euro in al onze Plopsa-parken in België, Nederland, Duitsland en Polen. Daarvan gaat er 75 miljoen naar de site in De Panne.”, geeft Van den Kerkhof nog mee. Zo staat in 2021 de opening van een Xtreme Spinning Coaster in Plopsaland De Panne gepland. Aan de bouw van het Plopsa Hotel hangt een prijskaartje van 25 miljoen euro. Het nieuwe hotel biedt werkgelegenheid aan 50 nieuwe medewerkers.

Meer informatie: www.plopsahotel.be/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *