Nieuw luxe Landal-park nabij het Brabantse Bergeijk

Landal GreenParks krijgt er een nieuwe vakantiebestemming bij in Noord-Brabant. In Luyksgestel, bij Bergeijk, komt een hoogwaardig luxe vakantiepark met 340 recreatiewoningen met centrumvoorzieningen. Het park komt op het terrein van de voormalige camping De Zwarte Bergen.

Na de bouw zal Landal GreenParks de verhuur van het mooi in de natuur gelegen vakantiepark gaan verzorgen.

Met de huidige trend van dichtbij vakantie vieren, is de vraag naar binnenlandse vakanties toegenomen. Het toekomstbestendige bungalowpark is hiermee een mooie economische impuls voor de regio. Het vakantiepark is gelegen in de toeristische regio ‘De Kempen’, waar volop kansen zijn voor koppelingen met de bestaande toeristisch recreatieve bedrijven en voorzieningen.

Zwarte Bergen Invest

De te bouwen vakantiewoningen komen beschikbaar in typen geschikt voor 2 t/m 20 personen en in de varianten comfort, luxe en extra luxe. Ook komen er speciale kinderbungalows voor gezinnen en bungalows die extra toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Het park krijgt verder de beschikking over een cirkelvormig hoofdgebouw, waarin o.a. receptie, shop, fietsverhuur, luxe wellness, indoor speelparadijs en Orangerie-restaurant gevestigd worden. Hier komt ook het overdekte zwembad. Ook de inwoners van Bergeijk zullen gebruik kunnen maken van deze voorzieningen. Ritzen Architecten uit Maastricht is verantwoordelijk voor het gehele ontwerp van het park, dat wordt ontwikkeld door Zwarte Bergen Invest.

In het Masterplan voor Forrest Village geeft de projectontwikelaar Zwarte Bergen Invest aan dat het park een zeer natuurlilijke opzet krijgt; “Het resort is zo ontworpen dat de meeste bomen en waardevolle landschappelijke elementen kunnen worden onderhouden. Naast de centrale voorzieningen, komen er verschillende soorten lodges; kleine eenheden voor 2 personen tot grotere een-heden waar gezinnen of collega’s samen kunnen komen. De units zijn op een organische manier in het landschap geplaatst en zijn toegankelijk langs natuurlijke wandelpaden. Alle kamers hebben buitenruimtes met privacy die het gevoel van leven in de natuur geven.”

Ook duurzaamheid staat hoog in het vaandel: “De ambitie is dat het resort circulair en energieneutraal wordt gebouwd en dat water wordt gerecycled, bijvoorbeeld met behulp van helofytenfilters.”

Groei van de Landal-keten

Sinds begin dit jaar kondigde Landal GreenParks al elf nieuwe bestemmingen aan: Landal Middelfart en Landal Fyrklit (Denemarken), Landal Puur Exloo en Landal Drentse Lagune (Drenthe), Landal Elfstedenhart (Friesland), Landal De Wielsche Dreef (Betuwe), Landal Kaap West (Terschelling), Landal Arber (Duitsland), Landal Woodland Lakes en Landal Barton Pines (Groot-Brittannië), alsmede Vakantiepark Forest Viillage. Landal Volendam en Landal Marker Wadden waren al eerder aangekondigd, en openden dit voorjaar. Op korte termijn verwacht Landal verdere uitbreiding in Duitsland bekend te kunnen maken.

bron en meer informatie: www.landal.nl

Zie ook: www.zwartebergen.nl (website van het oude bedrijf)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *