Nieuw hoofdgebouw van duurzaam Roompot park Eksel (Be) geopend

Met de opening van het nieuwe hoofdgebouw met duurzame voorzieningen is Roompot Park Eksel in België nu volledig afgerond. Het park profileert zich als het groenste vakantiepark van het land.

Het uitgestrekte natuurdomein Bosland is inmiddels al enige tijd geopend voor verblijfsgasten. Op de plek waar het vroegere ’t Exelshof stond, bouwde Roompot een nieuwe duurzame plek waar de receptie, een fietsworkshop, een binnenspeeltuin, horeca, fietsverhuur en de minimarkt onderdak krijgen.

Roompot Park Eksel is door zijn constructie CO2-negatief en dankzij talrijke initiatieven zoals een ecologische grondlaag en een circulaire aanpak het duurzaamste vakantieresort van het land. Ook het centrumgebouw werd volgens die filosofie gebouwd. De structuur bestaat uit duurzame massieve panelen kruislaaghout of CLT (cross laminated timber). 110 zonnepanelen zullen de elektrische voorzieningen en laadpalen voor auto’s en fietsen op het park van de nodige stroom voorzien, terwijl wadi’s het regenwater opvangen. Die initiatieven komen bovenop de vele duurzame inspanningen die Roompot neemt om een positieve impact te hebben op de natuur.

Bosland is de ultieme speeltuin voor wie houdt van buitensport. Als grootste avonturenbos van Vlaanderen, omvat het de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer. Het park richt zich op liefhebbers van wandelen, paardrijden en fietsen. Leuk extraatje: de fiets- en wandelparcours in de omgeving zijn talrijk en ook de Limburgse fiets-hotspots ‘Fietsen door de bomen’ en ‘Fietsen door het water’ vind je in de nabijheid terug! De fietsworkshop in het centrumgebouw en oplaadpunt voor de (gehuurde) elektrische fiets faciliteren de fietstoerist optimaal.

Meer informatie: www.roompot.be/bestemmingen/belgie/limburg-b/roompot-park-eksel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *