Nieuw bezoekersrecord voor Belgisch dierenpark Pairi Daiza in 2023

In het seizoen 2023, dat liep van 18 februari 2023 tot 7 januari 2024, bezochten 2.279.000 mensen het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat is bijna 8% meer dan het vorige seizoen en een record voor de grootste private toeristische attractie van het land. In het pre-coronajaar 2019 ontving het park nog 2.116.000 bezoekers.

Entreepoort Pairi Daize – timetravel

Pairi Daiza zette natuurbehoud centraal in 2023

De groeiende populariteit van Pairi Daiza en het stijgende aantal schenkingen en legaten aan de Pairi Daiza Foundation heeft het park in staat gesteld om het aantal projecten voor het behoud van wilde dieren in België en over de hele wereld in 2023 verder te verhogen. Er werden 22 projecten gesteund vorig jaar. Enkele blikvangers van de Pairi Daiza Foundation:

  • Ook dit jaar nam het opvangcentrum ‘Refuge’ van de Foundation reptielen en amfibieën op die door hun eigenaars in de steek waren gelaten of door de autoriteiten in beslag werden genomen. Honderden van deze dieren zouden zijn omgekomen als deze vrijwillige structuur in het park er niet was geweest.
  • In 2023 werd ook Geraldine’s Heaven aan de ingang van Pairi Daiza opgericht. Dit CREAVES (Centre de Revalidation des Espèces Animales Vivant à l’Etat Sauvage) is het medisch ondersteuningscentrum voor de andere centra die gewonde wilde dieren hebben opgevangen, zoals egels, buizerds, bunzingen en vleermuizen.
  • Het ambitieuze beschermingsprogramma dat al jaren loopt in Duitsland, Pairi Daiza en in Brazilië heeft vorig jaar zijn vruchten afgeworpen. Spix ara’s, de blauwe papegaaien die officieel uitgestorven waren in het wild en bekend werden bij het grote publiek in de animatiefilm “Rio”, beginnen zich nu voort te planten in het wild!
Accommodatie met uitzicht op de pinguins

Ook successen voor de verblijfsaccommodaties

De bezettingsgraad van de 100 accommodaties van het Pairi Daiza Resort voor 2023 overtreft nu al die van het hele seizoen 2022. De bezettingsgraad van de 100 accommodaties bedroeg eind december al 94,6%. Voor het hele seizoen 2022 was dat 90%.

Bij de openstelling van de boekingen voor het nieuwe seizoen liep het meteen al storm op de website. De relatieve schaarste in combinatie met de unieke concepten zorgt voor een enorme toeloop. Toch heeft men bij de start van het seizoen 2024 bekend gemaakt dat de prijzen vrijwel ongewijzigd blijven ten opzichte van 2023. Pakketten met halfpension beginnen bij 134 euro per persoon.

Volop vernieuwing in 2024

In 2024 staan er heel veel veranderingen op de planning zoals nieuwe hotelaccomodaties, een nieuwe Japanse wereld die opent en veel vooruitgang aan ‘The Sanctuary’, de grootste tropische leefwereld in Europa.

Kennis maken op de Travel Trade Day

Pairi Daiza is de best bezochte betaalde attractie van België. In Nederland is het park nog niet echt bekend bij het grote publiek. Daar wil het management verandering in brengen. Op 10 januari komt een vertegenwoordiging naar Utrecht voor de Travel Trade Day van de Vakantiebeurs. Daar kunnen professionals uit de sector leisure persoonlijk kennis maken met vertegenwoordigers van Pairi Daiza. Woordvoerder Jans van Herp: “We maken graag kennis om ideeën, plannen en contactgegevens uit te wisselen. U kan ons ook vinden aan de stand van VisitWallonia (hal 10 stand B0.38) tussen 16u en 18u.”

Bron en meer informatie: www.pairidaiza.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *