Nieuw bestuur voor Club van Elf

Tijdens de jaarvergadering van de Club van Elf, de Dutch Association of Leading Visitor Attractions op 26 oktober 2012, heeft Jan Reuvers de voorzittershamer overgedragen aan Mascha van Till-Taminiau, directeur van attractiepark Walibi Holland. Joris van Dijk, directeur van Madurodam neemt het vicevoorzitterschap over van Roderick van Zuylen van Nijevelt (Duinrell) en Arjan van der Meer van Canal Company volgt Piet de Vries (Keukenhof ) op als Penningmeester.

Voorzitter met recreatie in het bloed
Mascha van Till wordt de nieuwe voorzitter van de Club van Elf, de vereniging die de belangen behartigt van de vooraanstaande dagattractiebedrijven in Nederland. Daarnaast is Mascha van Till algemeen directeur van Walibi Holland, dagattractiepark, vakantiepark en evenemententerrein te Biddinghuizen. Mascha van Till volgt Jan Reuvers op. Hij was gedurende 4 jaar voorzitter van de Club van Elf.

Mascha van Till startte haar carrière bij Herman van Veen en zijn bedrijf Harlekijn Holland. Daarna werkte zij voor Het Land van Ooit in Drunen. Voor de Provinciale Bibliotheek Centrale Utrecht verrichte zij werkzaamheden als interim manager. Zo is zij als interim manager ook werkzaam geweest bij Madame Tussauds.
Nadien aanvaardde zij de functie van adjunct directeur van Het Land van Ooit, dat zij in 2006 overnam. In 2008 heeft zij het faillissement van Het Land van Ooit moeten aanvragen.
Nog in dat zelfde jaar vroeg moederbedrijf Compagnie des Alpes haar directeur te worden van Walibi Holland. Recreatie zit in Van Tills bloed. Het constante zoeken naar een beter resultaat en een voor gasten prikkelend product van kwaliteit triggert haar. ‘Het is een extra uitdaging om uitzonderlijk en vernieuwend te zijn in een markt, die een overvloed kent van aantrekkelijke dagbestemmingen. Daarbij moeten we ook rekening houden met de slinkende portemonnee van gasten. Maar ik zie heel veel kansen.’ aldus van Till.

Secretaris
Joris van Dijk is de nieuwe vicevoorzitter/secretaris van de Club van Elf. Hij neemt de taken over van Roderick van Zuylen van Nijevelt, directeur van Duinrell, die ruim tien jaar in deze functie actief was.
Joris van Dijk is sinds september 2010 algemeen directeur van Madurodam. Hij is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en realiseren van een vernieuwd Madurodam. In april van dit jaar opende het park na een 5 maanden durende grondige verbouwing haar deuren. Ook de komende wintermaanden wordt er weer druk gebouwd in Madurodam en worden de interactieve elementen en verhalen verder uitgebreid.
Voordat hij in dienst trad bij Madurodam, was Joris van Dijk 7 jaar werkzaam voor de Nederlandse Staatsloterij, waarvan de laatste drie jaar als directielid verantwoordelijk voor marketing & sales. Hij studeerde Nederlands recht aan de Universiteit Utrecht en general management aan de Harvard Business School.

Penningmeester
Arjan van der Meer heeft in het bestuur van de Club van Elf het penningmeesterschap overgenomen van de voormalige directeur van Keukenhof, Piet de Vries.
Arjan van der Meer is sinds april 2009 algemeen directeur van Canal Company / Holland International Rondvaarten. Hij is zijn professionele carrière begonnen bij de hotelgroep Intercontinental en Dorint. Daarna heeft hij een achttal jaren gewerkt voor Kuoni Destination Management. Vervolgens maakte hij de overstap maakte naar Canal Company, een van de Amsterdamse topattracties.

Club van Elf
Het nieuwe bestuur staat voor een groot aantal uitdagingen, die deels het gevolg zijn van de  financiële crisis en de recessie. Maar dit biedt de attractiesector ook duidelijke kansen om haar rol in de Nederlandse gastvrijheidssector voor het voetlicht te brengen.
Mede dankzij een sterke binnenlandse markt en een kwalitatief, hoogwaardig vrijetijdsproduct kunnen de Nederlandse attracties een wezenlijke rol spelen in de Nederlandse economie.

Meer informatie: www.clubvanelf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *