Nienoord vervoert bezoekers tussen parkeerplaats en park in nieuwe attractie; een spoorlijntje

Familiepark Nienoord heeft er een nieuwe attractie bij, die tevens bijdraagt aan een verbeterde logistiek van het park. Tussen de grote parkeerplaats en het Groningse attractiepark rijdt tegenwoordig een miniatuurtrein.

De afgelopen jaren is er door de vrijwilligers van Nienoord Spoorwegen hard gewerkt aan de realisatie van deze spoorverbinding tussen de grote parkeerplaats van het landgoed en het Familiepark. Onderdeel van deze nieuwe verbinding is ook een nieuw aangelegd station, station Nienoord-Zuid. Met ingang van Hemelvaart 2022 zal op deze spoorlijn volgens een dienstregeling gereden worden om bezoekers tussen parkeerplaats en familiepark te vervoeren. Een dergelijke faciliteit, met treinen getrokken door werkende schaalmodellen van echte (stoom) locomotieven is uniek in Europa.

Nog meer uitbreidingsplannen

De nu geopende Zuidtak is een onderdeel van een grotere uitbreiding van het bekende miniatuur-spoorwegbedrijf. Naar verwachting zal in 2024 ook de Noordtak in gebruik worden genomen, waaraan momenteel nog hard wordt gebouwd. Ook vindt achter de schermen een veelomvattende transitie plaats naar een meer cultuurhistorische invulling. De recreatieve functie blijft maar zal de komende jaren stapsgewijs worden verrijkt met het thema: het Nederlandse spoorwegbedrijf van 1900 tot 2000. Niet alleen zal het spoorwegbedrijf in het klein laten zien hoe het spoorwegbedrijf functioneerde, ook kan men hier straks een beeld krijgen van de enorme maatschappelijke betekenis van spoorwegen in vroeger jaren.

Bron en meer informatie: www.landgoednienoord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *