Studiereizen voor ondernemers; rondom EAS in Parijs en IAAPA Orlando

NHTV internationaal hoger onderwijs Breda organiseert samen met RECRON (vereniging van Recreatieondernemers) en De European Fun Factory (EFF) dit najaar twee studiereizen naar de hotspots van leisure in Europa en de Verenigde Staten. Het doel is ondernemers in de vrijetijdssector in Nederland te inspireren en de kennis van NHTV te delen. De eerste reis gaat naar Parijs waar tevens de European Attractions Show (EAS) plaats vindt, de grootste Europese beurs op het gebied van leisure. De tweede reis gaat o.a. naar Orlando, Florida waar de grootste leisure beurs ter wereld, de IAAPA Trade Show, bezocht wordt.

Inspiratiereis the European Attractions Show & de Disney capitol van Europa
Rondom de bezoeken aan deze beurzen is een aantrekkelijk studiereisprogramma opgezet. De reis naar Parijs vindt plaats van woensdag 18 september tot en met zaterdag 21 september 2013. Naast een bezoek aan de groots opgezette beurs The European Attractions Show (EAS) bezoeken de deelnemers ook diverse interessante bedrijven in de Belgische en Franse markt. Hoogtepunten zijn bezoeken aan:

  • • De nog relatief onbekende, maar prachtig gethematiseerde dierentuin, Paira Daiza in Zuid België;
  • • Een bezoek aan de afdeling Imagineering van Disneyland Parijs en een gehele resort rondom deze nummer één attractie van het continent. De imagineers van Disney zijn wereldberoemd als het gaat om ontwerpen en creëren van belevingen;
  • • Een bezoek aan Parc Asterix, een themapark rondom de bekende Romeinse en Gallische stripfiguren.

Masterclass Inspiratiereis naar Orlando
Voor de ervaren vrijetijdsondernemers is er speciaal de Masterclass inspiratiereis naar het mekka voor leisure in de wereld: Orlando. Deze reis wordt gecombineerd met een bezoek aan de grootste leisure beurs ter wereld, de IAAPA Trade Show. Jaarlijks ontmoeten hier ruim 25.000 leveranciers en leisure-ondernemers elkaar. Rondom deze beurs en het bijhorende congres is een uitgebreid programma ontwikkeld waarbij de highlights van deze regio worden bezocht, zoals onder andere Disney’s Animal Kingdom, het Harry Potter gebied in Universal Orlando en Seaworld.

Kennisexperts als gids
De beide reizen worden begeleid door kennisexperts in de leisure markt: Goof Lukken, docent van de Academie voor Toerisme van NHTV en/of Richard Geerts, eigenaar en creatief directeur van de European Fun Factory (en tevens parttime docent NHTV). Zij hebben hun eigen specialisme zowel binnen de leisure markt (van dag- tot verblijfsrecreatie) als vakinhoudelijk (van marketing tot management). Bovendien gaan zij aangeven hoe u het grote scala aan leerervaringen kan vertalen naar uw eigen bedrijf of organisatie. De reis naar Parijs wordt verder vanuit RECRON begeleid door Frank Verkooijen (sectormanager Dagrecreatie) en Jan ten Hoor (directeur RECRON business).

Meer informatie: www.leisurestudiereis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *