NEMO Science Museum ontvangt € 950.000 voor rondreizend experimentencentrum

NEMO Science Museum heeft de VriendenLoterij een eenmalige schenking ontvangen van 950.000 euro. Hiermee kan het Amsterdamse wetenschapsmuseum zijn jubileumjaar met heel Nederland vieren door honderd dagen lang door het land te trekken met een programma vol wetenschappelijke experimenten.

NEMO; Uitreiking cheques Vriendenloterij

“Deze bijdrage is in deze bijzondere tijden echt een enorme opsteker voor ons. In 2023 bestaan we maar liefst 100 jaar. We willen als museum over wetenschap zorgen dat iedereen in Nederland nieuwsgierig blijft. En mensen, jong én oud, prikkelen om vragen te blijven stellen. Hoe zit iets in elkaar? Hoe werkt het? En zou het anders kunnen? Het is onze overtuiging dat onze samenleving nieuwsgierige mensen hard nodig heeft om toekomstige uitdagingen aan te gaan,” aldus Michiel Buchel, directeur NEMO Science Museum. “Dankzij de steun van alle deelnemers van de VriendenLoterij gaan we er een fantastisch jaar van maken!“

Daarnaast ontving NEMO een cheque met de vaste jaarlijkse bijdrage en de opbrengst van het geoormerkt werven (deelnemers van de VriendenLoterij die speciaal meespelen om NEMO Science Museum te steunen).

Bron en meer informatie: www.nemosciencemuseum.nl/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *