NEMO Science Museum treedt naar buiten om verjaardag te vieren

Normaal gesproken vinden activiteiten bij science centers en musea plaats binnen de muren van de locatie. Voor de gelegenheid van de 100e verjaardag van NEMO in Amsterdam worden diverse activiteiten georganiseerd in de stad en in het land. Op deze manier betrekt NEMO de omgeving bij de inhoudelijke exposities.

Experimenten in NEMO – foto Digidaan

Outdoor spektakel

Op vrijdag 8 december 2023, de verjaardag van NEMO, staan wetenschappelijke experimenten centraal in een spectaculaire show op het water aan het Oosterdok in Amsterdam. Het wordt een groots buitenspektakel. Het publiek wordt meegenomen op een wetenschappelijke reis door de tijd aan de hand van drie beroemde – en spectaculaire! – experimenten. Zo wordt er op het water tussen NEMO en het Marineterrein een echte boot opgetild met een doodgewone stofzuiger, gaat er een gigantisch wiel de lucht in en wordt er een echte raket afgeschoten. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrère en wetenschapper Noor Abdulhussain presenteren deze verbazingwekkende show.

Het NEMO Science Spektakel is gratis toegankelijk en goed te zien vanaf het Marineterrein. Bezoekers hoeven zich niet aan te melden, maar het kan daar druk worden dus het advies is om op tijd te komen.  

NEMO; Exterieur, avondopname – foto Digidaan

NEMO Science Tour door Nederland

Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij je voorbijrijdt? Hoe lanceer je een raket met een fietspomp? Ontdek het in de verrassende en interactieve NEMO Science Tour in Drachten, Franeker, Haarlem, Hoogeveen, Sneek en Capelle. In een demonstratie van 20 minuten ziet het publiek spectaculaire experimenten. Of je nu piepjong of stokoud bent: je wordt verrast, uitgedaagd en vooral… nieuwsgieriger dan ooit! De toegang is gratis.

NEMO Wandelroute Amsterdam van 12,6 km

De geschiedenis van NEMO is nauw verbonden met Amsterdam. Al 100 jaar prikkelt het museum de nieuwsgierigheid vanaf verschillende locaties in de Nederlandse hoofdstad. In het kader van dit bijzondere jubileum is een wandelroute samengesteld die je langs de belangrijkste plekken uit NEMO’s 100-jarig bestaan voert.

De route begint op Amsterdam Centraal Station, en eindigt voor de deuren van NEMO Science Museum. Tijdens de stadswandeling van 12,6 kilometer kom je van alles te weten over eerdere én huidige locaties van NEMO – van het prille begin in een bovenzaaltje in het Veiligheidsmuseum tot aan de betrekking van een extra locatie voor volwassenen op het Marineterrein. 

Meer informatie via nemo100jaar.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *