Nemen nichemarkt Vakdagen de rol van Vakbeurs over in de recreatiesector?

Pleisureworld is dit seizoen van start gegaan met de organisatie van recreatie-vakdagen die zijn gericht op specifieke segmenten. Nemen zij daarmee de rol over van de traditionele recreatie vakbeurs? Recent zagen we een grote reorganisatie bij de Recreatievakbeurzen Hardenberg, Gorinchem en Venray die vanaf dit jaar als één geclusterde beurs verder gaan. (in Hardenberg). In 2016 verdween de RecreaVak Goes van het toneel.

Zie ook: Krachten Recreatievakbeurzen worden gebundeld in Hardenberg

Pleisureworld ziet dat het economisch tij gunstig is voor de recreatiesector: “Alle signalen staan op groen. Dankzij het herstelde consumentenvertrouwen ziet de toekomst er voor de meeste ondernemers en gemeenten weer zonnig uit. Wie in de nabije toekomst inzet op optimale gastbeleving, innovatie en zich continu aanpast aan het consumentengedrag, weet dat hij werkt aan het succes voor morgen. Wie daarentegen stil zit en niet wil meedenken met de alsmaar veranderende eisen van de consument komt uiteindelijk in de achterhoede terecht. Het bekende en gevreesde kortingsinstrument is dan nog de enige reddingsboei, met alle gevolgen van dien.”

Vakdagen
Vandaar dat Pleisureworld de totale vrijetijdsbranche op breed vlak uitdaagt met bijzondere VAKDAGEN en sprekers die een voorbeeld zijn in de branche. Het gaat steeds meer om de details; het product zelf verdwijnt steeds verder naar de achtergrond. Leren van elkaar en ontmoetingen met (internationale) sprekers van allure geeft weer volop energie om er tegenaan te gaan. Nog nooit vond je als ondernemer op één dag zoveel praktische informatie, inspiratie en kennis bij elkaar om mee naar huis te nemen.

FEC-dag succesvol verlopen
Ruim een week geleden vond met veel succes de eerste VAKDAG Het Nieuwe Dagje Uit plaats voor F.E.C.’s (Family Entertainment Centers) en werd aansluitend gelijk de nieuwe datum voor volgend jaar bekend gemaakt: op 22 maart 2018 komen Family Entertainment Centers bijeen bij Superfun in Amersfoort.

Op 8 juni a.s. staat alweer een volgende thema VAKDAG gepland: Het Vakantiepark van de Toekomst, speciaal voor alle bedrijven in de verblijfsrecreatie. De VAKDAG vindt plaats bij de Efteling, een locatie die wil groeien naar 5.000 bedden. Deelnemers aan de VAKDAG wacht een mooi kijkje achter de schermen van de (nog) nieuw te openen verblijfsaccommodatie het Loonsche Land.

Het programma voor de nieuwste VAKDAG van 8 juni wordt momenteel samengesteld naar aanleiding van gesprekken met brancheorganisaties NKC, VeKaBo, en Groepen.NL. Wij sluiten niet uit dat meerdere platformen en branche organisaties zich aansluiten.

Samenwerking partners met één gezamenlijk doel
Pleisureworld slaat met de organisatie van deze VAKDAGEN een nieuwe weg in en brengt partijen uit de hele branche als partners samen. De nieuwe VAKDAGEN vormen een platform voor alle strategische partners binnen het thema van de dag en zij krijgen de mogelijkheid om hun visie uit te dragen. Dit wordt het jaarlijkse evenement voor wie op zoek is naar kennis en inspiratiebronnen voor succesvol ondernemen.

Deelnemers aan de VAKDAGEN zijn onder andere recreatieondernemers, brancheorganisaties, toeristenbureaus, lokale- en regionale beleidsmakers, toeleveranciers, projectontwikkelaars, media, opleidingsinstituten en managers in horeca, retail en zorg.

Kennisdelen, inspireren & ontmoeten
De VAKDAGEN draaien om inspireren, het delen van kennis en het ontmoeten van betrokkenen in het totale werkveld van recreatie en toerisme. Pleisureworld zet zich actief in als bruggenbouwer door meerdere sectoren bij elkaar te brengen. Wij passen daarbij het principe van gluren bij de buren toe: branchevreemde inspiratie levert verschillende verrassende leermomenten op in de programmering.

Op de VAKDAGEN komen verschillende onderwerpen aan bod, waaronder duurzaamheid, marketing, innovatie en nog veel meer. Bijzondere sprekers van nationale én internationale allure geven hieraan een boost waardoor deelnemers veel nieuwe bagage meenemen om thuis succesvol en vol enthousiasme mee aan de slag te gaan.

Geïnteresseerden voor VAKDAG Het Vakantiepark van de Toekomst kunnen meer informatie vinden en zich aanmelden via www.vakantieparkvandetoekomst.nl. Een uitgebreid verslag van VAKDAG Het Nieuwe Dagje Uit is te vinden via www.hetnieuwedagjeuit.nl.

Bron en meer informatie: www.pleisureworld.nl

Red: nog veel meer vakdagen
Naast de VAKDAGEN die Pleisureworld dit jaar organiseert zijn er ook diverse branches waarin vakdagen en congressen met een uitgebreid programma worden georganiseerd. Bijvoorbeeld het Zwembad Branche Congres of Up The Game voor Escape Rooms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *