Nederland kleurt rood op Europese coronakaart

De nieuwe kwalificatie kwam niet onverwacht. Bij de laatste update van de Europese coronakaart heeft Nederland de kleurcode rood gekregen. Dat betekent dat diverse landen weer reisbeperkingen voor Nederland gaan instellen en dat het voor Nederlandse vakantiegangers lastiger wordt om naar het buitenland te gaan.

De ‘European Centre for Disease Prevention and Control‘ publiceert elke week een update van de coronasituatie in de diverse EU-landen. Deze kaart wordt door de meeste overheden gebruikt om de adviezen aan hun landgenoten op te baseren.

We publiceerden vanochtend (voor het verschijnen van de nieuwe kart) nog een studie van de ING waarin werd aangegeven dat er nu al veel meer Nederlanders in eigen land op vakantie gaan en dat hun bestedingspatroon gemiddeld hoger ligt dan in voorgaande jaren. Dat wordt o.a. veroorzaakt door hogere prijzen voor accommodaties en in de horeca.

NBTC directeur Jos Vranken waarschuwt op twitter voor teveel optimisme in de media over deze extra binnenlandse belangstelling. Op termijn kan de code rood juist negatief uitpakken voor het vertrouwen in Nederland als vakantiebestemming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *