Nederland in top-10 Best in Travel van Lonely Planet

NBTC is trots dat Nederland tot de top-10 Best in Travel van Lonely Planet behoort, een mooi compliment. Jos Vranken, algemeen directeur NBTC: “Het is goed te zien dat Lonely Planet het rijke en gevarieerde aanbod van Nederland markeert.”

Park Sonsbeek in Arnhem (foto: Jurjen Drenth i.s.m. Toerisme Veluwe Arnhem Nijmegen)

Plekken verspreid over het land krijgen de aandacht. Zo worden reizigers geïnspireerd met de historische binnensteden van Groningen en Arnhem. Daarnaast staat het themajaar 75 jaar vrijheid in de spotlight. Een themajaar waarin herdenkingen, vrijheidsfestivals en tentoonstellingen worden georganiseerd verspreid door het land.

Focus blijft op Amsterdam

Ondanks dat Lonely Planet verschillende plekken van Nederland onder de aandacht brengt, ligt er nog steeds flinke nadruk op de hoofdstad. Jos Vranken: “Het feit dat meerdere plekken aandacht krijgen is een stap in de goede richting. Uiteraard heeft onze hoofdstad een enorme aantrekkingskracht en dat zal altijd zo blijven. Maar om richting te geven aan de toeristische groei gaan we met steden en regio’s aan de slag om plekken verder te ontwikkelen op basis van eigen aantrekkingskracht. We zien dan ook graag dat reismerken zoals Lonely Planet meer en meer aandacht schenken aan de soms minder bekende of voor de hand liggende plekken.”

Meer informatie: www.lonelyplanet.nl/best-in-travel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *