NBTC verwacht stabiele voorjaarsvakantie

Tijdens de voorjaarsvakantie ondernemen dit jaar zo’n 1,4 miljoen Nederlanders een vakantie, zo verwacht NBTC Holland Marketing. 650.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, 750.000 in het buitenland. Dat is ongeveer gelijk aan vorig jaar.

Vorig jaar was dit de aanblik op 16 februari.
Vorig jaar was dit de aanblik op 16 februari. Voor dit jaar ziet de voorspelling op weeronline.nl er wat warmer uit. (in ieder geval de eerste dagen)

Merendeel naar het buitenland
Tijdens de voorjaarsvakantie vieren zo’n 650.000 Nederlanders vakantie in eigen land. Het aantal binnenlandse vakanties is hiermee gelijk aan vorig jaar. Meer dan de helft van de binnenlandse vakanties wordt doorgebracht in een (luxe) bungalow of vakantiehuisje. Ook parken met veel (binnen)faciliteiten doen het goed. Zo’n dertig procent van de binnenlandse vakanties wordt in een hotel doorgebracht. 750.000 Nederlanders vertrekken in de voorjaarsvakantie naar het buitenland voor een vakantie.

Carnaval in ‘derde’ week
Het ministerie van OCW geeft scholen adviesdata voor de voorjaarsvakantie. Dit jaar is dat voor de regio’s Midden en Zuid van 15 tot en met 23 februari en voor de regio Noord van 22 februari tot en met 2 maart. Carnaval (2 tot en met 4 maart) valt in de ‘derde’ week van de voorjaarsvakantie, dus na de adviesdata. Het overgrote deel van de scholen houdt zich aan de adviesdata maar sommige scholen, met name in het zuiden, vieren –met het oog op carnaval- later vakantie. Daarmee wordt de voorjaarsvakantie verspreid over drie weken.

Bron: persbericht NBTC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *