NBTC monitor toerisme; zorgen blijven bijzonder groot

Het bezoek op Holland.com is in de afgelopen week weer sterk teruggelopen (-68 procent t.o.v. 2019). De sterkste daling is te zien in het bezoek vanuit België (-83 procent sessies t.o.v. 2019). Het aantal mensen dat een boeking maakt neemt zelfs nog sterker af (-98 procent).

Het NBTC maakt gebruik van een online enquête onder buitenlandse toeristen. De resultaten zijn, niet verrassend, bijzonder negatief: “Op het vlak van het sentiment zien we dat de zorgen om corona groeien. Dat heeft een sterk negatief effect op de behoefte om te reizen. In de afgelopen week (2 – 8 april) gaf 53% van de ondervraagden op Holland.com aan dat corona een redelijk tot (zeer) grote invloed heeft op de plannen om naar Nederland te komen.

Sentiment onder Nederlandse vakantiegangers

Ook het aantal Nederlanders dat zich zorgen maakt om het coronavirus is volgens een studie van DVJ Insights in de afgelopen weken sterk gegroeid. Bijna zes op de tien Nederlanders heeft hun vakantieplannen voor de zomer voorlopig uitgesteld. Bijna de helft twijfelt of zij dit jaar op vakantie gaan gezien de maatregelen in sommige landen.

Dat de verblijfrecreatie in Nederland hard geraakt wordt, was al wel duidelijk. De onderstaande grafieken (uit de Update Corona – NBTC), met boekingen in Nederland behoeven geen toelichting.

bron: STR Global – via NBTC
Boekingen van een key Online Travel Agency (OTA) waarmee het NBTC samenwerkt

bron en meer informatie: www.nbtc.nl


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *