NBTC lanceert samen met partners nieuwe verhaallijn ‘Koninklijk Nederland’

NBTC Holland Marketing presenteert dit najaar de verhaallijn: Koninklijk Nederland – Het Huis Oranje-Nassau. De rijke historie van het Nederlandse koningshuis wordt in deze verhaallijn getoond in Breda, Delft, Apeldoorn en Den Haag. Amsterdam (koninklijk paleis op de Dam) en Paleis Soestdijk ontbreken in deze lijn.

Paleis Het Loo in Apeldoorn

“Er is veel interesse in de verhalen over de geschiedenis van ons koningshuis. Dat zien we op dit moment bijvoorbeeld aan de enorme belangstelling voor de openstelling van het Paleis Noordeinde en de stallen in Den Haag. Mensen willen zelf rondlopen op plekken die de geschiedenis doen herleven en luisteren ademloos naar de verhalen die tijdens een rondleiding worden verteld”, aldus Conrad van Tiggelen, directeur marketing. Met de verhaallijnen kunnen bezoekers uit binnen- en buitenland de soms nog onbekende plekken van Nederland ontdekken. Dat draagt bij aan een goede spreiding van bezoekers in ruimte en tijd.

Vier steden, één verhaal
De rijke historie van het Nederlandse koningshuis komt tot leven door unieke locaties in Breda, Delft, Apeldoorn en Den Haag te bezoeken. Van Tiggelen: “Het is als een reis terug in de tijd. Elke graaf, stadhouder, koning of koningin heeft op zijn of haar eigen manier wel een stempel gedrukt op onze cultuur. Bijvoorbeeld door het modebeeld te veranderen, nieuwe bouwstijlen in ons land te introduceren of zich bijzonder in te zetten voor de natuur. En zelfs vandaag de dag is dit nog heel zichtbaar: denk alleen al aan oranje als landskleur. Veel sporen die in der loop der eeuwen zijn achtergelaten, maken we zichtbaar met deze nieuwe verhaallijn. Zo komt de geschiedenis tot leven.

Ontbrekende steden
In de verhaallijn ontbreken ook enkele locaties die duidelijk met de koninklijke familie zijn verbonden, zoals Paleis Soestdijk en het Paleis op de Dam. NBTC laat daarover weten: “We hebben alle locaties benaderd om mee te doen. We zijn van start gegaan met de vier steden die wilden voldoen aan de voorwaarden voor deelname. (o.a. een financiële bijdrage). Andere locaties kunnen op termijn alsnog aanhaken.”

Meer informatie: www.nbtc.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *