Museum Arnhem gaat vrijdag weer open na ruim vier jaar verbouwing

Museum Arnhem opent op 13 mei 2022 de deuren voor het publiek na een verbouwing van ruim vier jaar. Het museum is klaar voor de toekomst. De architecten van het gebouw en de tuin hebben een knappe vertaling gemaakt van wat het museum zocht en waar het voor staat: open, eigentijds en met telkens wisselende perspectieven op de dynamische samenleving.

Saskia Bak, directeur museum Arnhem: “Als bezoeker kijk je steeds in een andere richting, waardoor de gezichtspunten telkens anders zijn. Dat doen we ook in het museum. We vinden het belangrijk om als museum aansluiting te zoeken bij actuele thema’s. We kiezen in onze programmering dan ook voor onderwerpen die in de samenleving spelen. Hierbij treden we bewust buiten onze eigen referentiekaders. Het besef dat het beleid van musea in Nederland heel lang is bepaald door een kleine groep mensen is inmiddels alom vertegenwoordigd. In Museum Arnhem was dat al vroeg doorgedrongen. Zoals we eerst relatief veel kunst lieten zien en verzamelden van vrouwen, laten we nu veel meer stemmen horen. Dat is een enorme rijkdom, want
als museum kun je een belangrijke rol vervullen in het verbreden van horizonnen.”

Waarom heeft de verbouwing vier jaar in beslag genomen? De woordvoerder van het museum legt uit: “Het museum is eind 2017 gesloten. De bouw zelf is in februari 2020 begonnen, deze vertraging had te maken met het mislukken van de eerste aanbesteding.”

Meer informatie: www.museumarnhem.nl/nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *