Molecaten introduceert onbemande parkwinkels op vier vakantieparken

Na een succevolle pilot op Molecaten Waterdunen worden in het eerste kwartaal van 2024 vier nieuwe onbemande Shops gerealiseerd bij Molecaten parken. Deze innovatieve Shops maken het voor gasten mogelijk om naast de essentiële boodschappen vooral ook de vakantie aankopen te doen. De slimme onbemande Shops zijn voorzien van onder andere een zelfscankassa.

OMISE, een onderdeel van het retail portfolio van de Sanders Retail Groep, is gespecialiseerd in het opzetten van onbemande winkels op drukbezochte locaties, waaronder leisure-bestemmingen, hotels en kantoren. Het team van OMISE richt zich op inkoop, category management, distributie, logistiek en exploitatie van deze locaties, wat resulteert in een naadloze en efficiënte winkelervaring voor consumenten.

“Molecaten is blij met de samenwerking met OMISE om de service op onze vakantieparken nog beter te maken voor onze gasten. Door de introductie van onbemande shops bieden we onze bezoekers de mogelijkheid om gemakkelijk, snel en leuk alledaagse benodigdheden aan te schaffen tijdens hun verblijf.”

Tim Slager, directielid van Molecaten campings en vakantieparken.

De slimme onbemande Shops zijn voorzien van een zelfscankassa, elektronische schaplabels en narrowcasting schermen. De slimme techniek in combinatie met de exploitatie door OMISE zorgt voor een winkelervaring waarbij de gast altijd verrast zal zijn door het (seizoens)aanbod. OMISE zorgt per vakantiepark voor het nodige maatwerk, waarbij het ontbijt- en borrelmoment, spel & fun en het lokale assortiment breed de ruimte krijgen. Alles wat je als toerist of gezin nodig hebt en meer.

“OMISE streeft ernaar om het leven van consumenten te vergemakkelijken door slimme en toegankelijke winkel oplossingen te bieden op locaties waar mensen samenkomen. We zijn enthousiast om onze samenwerking met Molecaten verder uit te breiden. We ontzorgen niet alleen de parkorganisatie, maar creëren ervaringen voor de gasten door ons attractieve aanbod in de Shops.’’

Guy Lataster, manager van OMISE.

Deze samenwerking markeert een belangrijke stap vooruit in de evolutie van retaildiensten op recreatiebestemmingen. De onbemande Shops van OMISE vergroten niet alleen het gemak, maar ook de flexibiliteit voor de gasten, waardoor ze meer tijd hebben om te genieten van hun vakantie. OMISE verzorgt de volledige exploitatie van de onbemande Shops en ontzorgt hierdoor maximaal de parkorganisatie. Als echte retailers doet OMISE dit op een innovatieve en verrassende manier met aandacht voor belangrijke events en de seizoenen.

Deze samenwerking benadrukt de visie van beide bedrijven om innovatief en duurzaam te ondernemen. Molecaten streeft naar duurzaamheid met een positieve impact op natuur en maatschappij en OMISE is hierin de geschikte partner en voldoet aan de Green Key voorwaarden. Door de slimme kassatechniek en dynamic pricing wordt onnodige derving zoveel mogelijk voorkomen.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *