Minder bezoekers, maar meer kopers en jeugd op HISWA 2017

De HISWA Amsterdam Boat Show trok dit jaar ruim 35.000 bezoekers. Dat zijn er 5000 minder dan in 2016. Uit een eerste peiling onder exposanten van de HISWA AMsterdam Boat Show blijkt dat er ten opzichte van vorig jaar meer boten zijn verkocht.

De vernieuwde Funsports Xperience heeft een positieve bijdrage geleverd aan het evenement. Er waren opvallend meer jongere bezoekers. De nieuw toegevoegde hal met spectaculaire funsportactiviteiten in het water kon ook rekenen op veel bekijks van de traditionele HISWA-bezoeker.

Goede sfeer
De HISWA mocht dit jaar meer dan 250 deelnemende bedrijven en ruim 35.000 bezoekers verwelkomen. Beursmanager Joost Ringeling: “Er heerste vanaf dag één een goede sfeer op de beursvloer van alweer de 62e editie van de HISWA Amsterdam Boat Show. Van exposanten heb ik goede signalen over de handel ontvangen en de met huidige ingeslagen weg, met o.a. de nieuwe Funsports Xperience, staat verjonging meer en meer centraal.”

Serieuze interesse
Volgens de deelnemende bedrijven waren er deze HISWA-editie veel bezoekers met serieuze interesse. Eerste onderzoek onder bezoekers onderschrijft dat. Eén op de acht bezoekers (13%) geeft aan de intentie te hebben om naar aanleiding van de HISWA een aankoop te doen van meer dan €10.000.

Funsports Xperience
Funsports waren de laatste jaren al onderdeel van de HISWA Amsterdam Boat Show, maar nog nooit zo groot als deze editie. In een nieuw toegevoegde hal van maar liefst 4.000m2, kon de bezoeker deelnemen aan talloze activiteiten op het gebied van wind-, golf- en kitesurfen, wakeboarden, suppen, skimboarden en gerelateerde sporten als skateboarden en BMX. Maurits Huisman van Mistral Red Dot Division B.V. is positief over zijn deelname: “Plezier staat voorop. Doel van dit evenement en onze deelname hieraan was de jeugd bereiken en enthousiast maken voor de watersport. Dat is zeker gelukt!”

HISWA te water
Bezoekers kunnen dit jaar van 29 augustus tot en met 3 september voor nog meer watersportplezier terecht op de HISWA te water in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Deze beurs wordt georganiseerd door HMM Exhibitions BV.

Meer informatie: www.hiswarai.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *