Magisch Maastricht schittert dit jaar met vernieuwde sfeerverlichting

Van 28 november t/m 30 december 2024 verandert Maastricht in een adembenemend winterparadijs met een gloednieuw lichtplan. De nieuwe sfeerverlichting verbindt de hele stad met elkaar, zowel de bekende highlights als de verborgen parels van Maastricht. Bezoekers en bewoners van de stad kunnen tijdens Magisch Maastricht op pad met de vernieuwde Magische Stadsroutes om de prachtige verlichting te bewonderen en de stadswijken te ontdekken. Ook kunnen ze genieten van een gevarieerd cultureel programma om de magische sfeer compleet te maken.

Foto door: Jean-Pierre Geussens

Maastricht was 12 jaar geleden de eerste toonaangevende kerststad in Nederland met tal van twinkelende lichtjes en de kerstmarkt op het Vrijthof. Centrummanagement Maastricht en Gemeente Maastricht doen er dit jaar samen met de ondernemers van Maastricht een schepje bovenop met geheel vernieuwde sfeerverlichting die is geïnspireerd op de iconische ster van Maastricht. De ondernemers van Maastricht hebben gezamenlijk het ontwerp voor de stad gemaakt en dat resulteert in prachtige sfeerverlichting boven iedere straat. Iedere stadswijk krijgt bovendien haar eigen schitterende plek met in de hoofdrol de ster van Maastricht.

Op pad met Magische Stadsroutes

Ook de Magische Stadsroutes door de stadswijken het Jekerkwartier, Stokstraatkwartier, Sphinxkwartier, Wyck en Céramique worden vernieuwd. Met deze routes worden bezoekers en bewoners langs de sfeervolste plekken met prachtige versiering in de stad geleid: van een kerstboom van meer dan 10 meter hoog langs de Maas en verlichte pleinen en straten tot de lichtjes die helemaal tot aan het Provinciehuis lopen. De nieuwe routes zijn in ontwikkeling en zullen in de loop van het jaar op www.magischmaastricht.nl verschijnen.

Winteractiviteiten op het Vrijthof

Het bekendste plein van de stad staat ook dit jaar in het teken van het winterevent Magisch Maastricht Vrijthof. Hier kunnen liefhebbers onder andere de schaatsen onderbinden op de overdekte schaatsbaan van 1.000 vierkante meter, een potje curlen op de curlingbaan, een ritje maken in het 45 meter hoge reuzenrad en genieten van winterse lekkernijen.

Een memorabel verblijf in Maastricht

Een winters bezoek aan Maastricht is daarnaast de perfecte gelegenheid om op zoek te gaan naar de mooiste kerstcadeaus en feestelijke outfits. Van luxe winkels tot boetieks met producten van makers uit de stad en regio, Maastricht heeft het allemaal. Een ruime selectie aan sfeervolle hotels maakt het af voor bezoekers die langer dan één dag van Maastricht willen genieten. Zo wordt een bezoek aan Magisch Maastricht pas écht memorabel!

Cultureel programma

Naast de sfeerverlichting is ook het culturele programma van Maastricht absoluut de moeite waard voor bezoekers en bewoners. Op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 december geeft André Rieu zijn jaarlijkse Winterconcerten in MECC Maastricht. De rest van het culturele programma wordt de komende maanden verder ingevuld.

Het hele programma is te vinden op Magisch Maastricht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *