Madurodam opent interactieve beleving: Stap ín de kunst van De Hollandse Meesters

Madurodam heeft de deuren van de nieuwe attractie geopend; De Hollandse Meesters. Aan de hand van topstukken ontdekken kinderen en volwassenen op interactieve wijze de schilderijen van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Judith Leyster, Johannes Vermeer en Piet Mondriaan. De kunst komt letterlijk tot leven door in de schilderijen te stappen. Vanaf 1 juli is het grote publiek welkom. 

We zijn enorm blij dat `De Hollandse Meesters’ nu open is. Na maandenlange voorbereiding staat er een attractie die helemaal van nu is. Eindeloos speelplezier, nieuwe dingen ontdekken en het ziet er ook nog eens ontzettend gaaf uit. De eerste reacties van kinderen en hun ouders zijn heel enthousiast. Eindelijk een kans om de schilderijen van de Hollandse Meesters juist in te stappen, aan te raken en alles te doen wat normaal gesproken natuurlijk niet mag met zulke bijzondere schilderijen. Voor ons zijn het ontdekken met ogen én handen en kunnen bewegen tussen de topstukken het allerbelangrijkste”, aldus Yvette Nieboer van Madurodam. 

Het Straatje van Vermeer 

Eerder deze maand werd door Madurodam al een eerste teaser gedeeld over de voorgevel van de nieuwe attractie. In Madurodam is namelijk ‘Het straatje’ van kunstschilder Johannes Vermeer nagebouwd en deze replica vormt de voorgevel en entree van de nieuwste kunstbeleving.  

Miniatuur én attracties 

Madurodam heeft de afgelopen jaren veel grote attracties toegevoegd aan het park. Naast De Hollandse Meesters kun je tegenwoordig ook binnenstappen in onder andere Nieuw Amsterdam, Waterwolf en The Flying Dutchman. In deze attracties beleven bezoekers iconische Nederlandse verhalen met unieke shows. 

Bron en meer informatie: www.madurodam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *