Madurodam opent deze zomer nieuwe overdekte attractie: De Hollandse Meesters

Madurodam is gestart met de bouw van een nieuwe attractie genaamd De Hollandse Meesters. Een interactieve en kleurrijke familieattractie waar ontdekken, spelen en ervaren centraal staat. De deuren van De Hollandse Meesters openen komende zomer.

foto: Pretwerk @ Madurodam

Uit een selectie van Hollandse Meesters die Nederland heeft voortgebracht, brengt Madurodam de werken van Rembrandt van Rijn, Vincent van Gogh, Judith Leyster, Johannes Vermeer en Piet Mondriaan tot leven. In de nieuwste attractie stapt de bezoeker letterlijk in een aantal schilderijen van deze vijf iconische schilders. Aan de hand van deze topstukken ontdekken kinderen en volwassenen op een interactieve manier wie deze Hollandse Meesters zijn.

Spelenderwijs ontdekken staat centraal

Net als de vijf andere overdekte attracties is ook deze familieattractie een eigentijdse beleving voor jong en oud. “Deze nieuwe attractie is moeilijk in één woord te vangen; het is echt een combinatie van spelen, ervaren, interactie en leren. We willen de bezoeker graag letterlijk meenemen in de werken van enkele Hollandse Meesters waarbij het juist de bedoeling is om overal aan te zitten, op te klimmen en zo spelenderwijs te ontdekken. Alles op de gebruikelijke, verrassende en interactieve manier die past bij Madurodam”, vertelt Yvette Nieboer, manager Marketing, Sales & Events.

Inspireren met het beste van Nederland

De nieuwe attractie komt op de plek van voetbalattractie Zo Groot is Oranje. Daarmee is De Hollandse Meesters een logische toevoeging aan het gebied waar ook het Hof van Nederland en Nieuw Amsterdam staan. “De attractie over de Hollandse Meesters past bij de koers die Madurodam de afgelopen jaren heeft ingezet, om van miniatuurstad te transformeren naar een volwaardig familiepark. Waar de grootse verhalen van Nederland worden verteld door doe-dingen, attracties én miniaturen.”

De attracties van Madurodam

  • 2015    Hof van Nederland: schuif aan bij de Eerste Vrije Statenvergadering.
  • 2016    Het verhaal van George: het levensverhaal van George Maduro, naamgever én oorlogsheld.
  • 2017    Nieuw Amsterdam: een interactieve familieattractie die het verhaal vertelt over de Nederlandse roots van New York.
  • 2018    Waterwolf: beleef een zinderende attractie over de drooglegging van het immense Haarlemmermeer. 
  • 2020    The Flying Dutchman: stap in één van de laatste Dakota-vliegtuigen van Nederland en maak een vlucht die verder gaat dan vliegen.

Meer informatie www.madurodam.nl/nl/de-hollandse-meesters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *