Maand van de Geschiedenis 2022 met meer dan 500 activiteiten

In oktober vindt de Maand van de Geschiedenis plaats, het grootste historische evenement van Nederland. Honderden musea, boekhandels, bibliotheken en erfgoedinstellingen organiseren meer dan 500 activiteiten die allemaal in het teken staan van het thema Wat een ramp!.  

foto: Pretwerk @ Muiderslot

Recreatiebedrijven kunnen aanhaken door bijzondere activiteiten en verhaallijnen in de regio ook in hun eigen communicatie mee te nemen,

De hele agenda van de Maand staat nu online.

Wat een ramp!

In ieder mensenleven komen ze voor: rampen. Van een naaste die overlijdt tot een dorp dat wegspoelt. Van geen dak boven je hoofd hebben tot een economie die instort. Hoe gaan we om met tegenspoed? 350 jaar na het Rampjaar brengt de Maand van de Geschiedenis in oktober 2022 allerhande rampen en hun gevolgen voor het voetlicht. We kijken ook verder: naar rampen die door menselijk handelen zijn voorkomen en we brengen een ode aan de veerkracht en weerbaarheid die een ramp in de mens kan opstuwen. En aan de creativiteit, samenwerking en innovatie die uit een vreselijke gebeurtenis kunnen voortvloeien. 

De Maand van de Geschiedenis opent officieel op zondag 2 oktober met de live-uitzending van het VPRO-radioprogramma OVT vanuit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op zaterdag 8 oktober, organiseert het Nederlands Instituut voor Militaire Historie, dit jaar themapartner van de Maand, de Dag van de Militaire Geschiedenis.

Meer informatie: www.maandvandegeschiedenis.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *