Ludieke acties op woensdag: Musea bieden fitness; Theaters worden kapsalon

Verschillende musea en theaters openen aanstaande woensdag 19 januari op ludieke wijze de deuren. Musea worden omgebouwd tot fitnesscentra – en in theaters wordt een kapsalon voorstelling gehouden.

Stedelijk Museum Alkmaar (foto: Peter Sieben)

Kapsalon theaters

“Na twee jaar coronabeleid moeten we helaas de conclusie trekken dat de culturele sector, samen met de horeca en het nachtleven, steeds het kind van de rekening is.

Het gebrek aan perspectief en korte termijn communicatie is voor de culturele sector onwerkbaar. Voor het openstellen van theaters is voorbereiding benodigd en kan niet op stel en sprong na een ‘weegmoment’.

Met de eenmalige actie is een manier gevonden te hebben om op een ludieke manier én volgens de geldende regels, de aandacht te vestigen op de nijpende situatie in de culturele sector.”

Meer informatie: www.kapsalontheater.nl

Museum Gym

Op woensdag 19 februari openen diverse musea een fitnesscentrum in hun gebouw. Die mogen, volgens de geldende coronaregels, immers wel open. De musea sluiten hiermee aan bij de actiedag van de culturele sector. Op museum.nl verschijnt richting woensdag een overzicht met de beschikbare activiteiten. Mensen kunnen bijvoorbeeld terecht in het Van Gogh Museum, het Chabot Museum Rotterdam, het Groninger Museum en Slot Loevestein.

Meer informatie: www.museum.nl/nl/de-museum-gym

Gaan gemeenten handhaven?

Burgemeester Halsema van Amsterdam, een gemeente die zeer veel culturele instellingen huisvest, liet al eerder aan het Parool weten dat zij opening van cultuur en horeca niet zal gedogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *