Luchtvaartattractie ‘Captain Jack’ kan landen naast het vliegveld van Antwerpen

Captain Jack is een stap dichter bij de realisatie van haar luchtvaartresort. De Vlaamse Regering heeft Captain Jack geselecteerd voor de ontwikkeling van een recreatieproject aan de Luchthaven van Antwerpen. Minister Lydia Peeters heeft in naam van de Vlaamse Regering haar handtekening geplaatst onder het document voor de toekenning van het opstalrecht aan Captain Jack voor de ontwikkeling van de recreatiezone aan de Luchthaven van Antwerpen.

In november 2021 schreef het Departement Mobiliteit en Openbare Werken een marktbevraging uit voor een recreatiezone aan de Luchthaven van Antwerpen. 

Skice Development II, het bedrijf van Jack Schoepen, werd nu door de Vlaamse Regering geselecteerd om Captain Jack te ontwikkelen op de recreatiezone van 5 hectare aan de Krijgsbaan.

De betrokken partijen zitten binnenkort samen om de opstalovereenkomst uit te werken en om verdere afspraken te maken en synergieën op te zetten. Zodra het inrichtingsplan definitief is en het mobiliteitsplan goedgekeurd, treedt de opstalovereenkomst in werking. Als de voorbereidingen volgens schema verlopen, starten de bouwwerkzaamheden ten vroegste in de loop van 2024.

Na jarenlange voorbereiding kan Captain Jack binnenkort landen aan de Luchthaven van Antwerpen. De plannen voor het luchtvaartresort zijn al in detail uitgewerkt, dat kan je volgen op de website captainjack.be. 

Captain Jack wordt gerealiseerd in etappes. Het volledige resort is naar schatting klaar in 2034. Eerst worden de gezamenlijke wegen en nutsinfrastructuur gerealiseerd. Zodra de vergunningen rond zijn, start de bouw van de eerste fase van Captain Jack. Dat omhelst voornamelijk sportinfrastructuur die aansluit bij Sportpark Mortsel aan de overkant van de Krijgsbaan. Eerst bouwt Captain Jack een skydive (de eerste in Vlaanderen!), klimzaal, dronehal, VR Parachute en ballonattractie. De volgende fases volgen geleidelijk. 

Op het terrein van Captain Jack is ook een indoor doe-centrum rond luchtvaart voor kinderen tot 12 jaar gepland, een educatief belevingscentrum rond wetenschap en techniek voor jongeren en volwassenen, een gethematiseerd hotel, een multifunctioneel theater en een parkeergebouw.

Jack Schoepen

Jack Schoepen is de zoon van wijlen Josée en Bobbejaan Schoepen, de legendarische Vlaamse componist, zanger, entertainer en bezieler van Bobbejaanland.  In juli 1987 werd Jack verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en het personeel in Bobbejaanland. Hij volgde 7/7 de activiteiten in het park op, inclusief aankoop en beheer van attracties. Dat werk bleef hij doen tot het familiepark nieuwe eigenaars kreeg in 2004. 

Sinds 2005 is Jack consultant in de pretparksector. Met zijn bedrijf Skice Development II werkt hij Captain Jack uit. 

Sinds 2017 onderzoekt Jack Schoepen of hij zijn droomproject kan realiseren aan de Luchthaven in Antwerpen. Zowel thematisch als geografisch is die locatie ideaal voor een luchtvaartproject met sport, recreatie, cultuur, educatie, hotel en vergadermogelijkheden.

Meer informatie: www.captainjack.be/nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *