Leren en ontwikkelen in horeca en recreatie met een steuntje van de SLIM subsidie

De overheid een speciale subsidieregeling voor de ontwikkeling van bedrijven en hun personeel: de SLIM-regeling. Vanaf woensdag 1 juni is het voor samenwerkingsverbanden in het mkb en grote bedrijven in de landbouw, horeca en recreatie weer mogelijk om SLIM-subsidie aan te vragen.

De SLIM-subsidie is bedoeld voor ondernemers die willen meegaan met de ontwikkelingen in hun sector. Ondernemers die leren en ontwikkelen op de werkvloer aanmoedigen en investeren in de kennis, groei en ontwikkeling van hun mensen. En zo in hun bedrijf.

SLIM-subsidie: praktische voorbeelden

Ondernemers kunnen subsidie aanvragen voor het doorlichten van hun onderneming of voor loopbaan- en ontwikkeladviezen voor hun mensen. Ook biedt de SLIM-subsidie ruimte voor plannen om mensen aan te moedigen in hun ontwikkeling. Bijvoorbeeld door een bedrijfsschool op te zetten. Tot slot kunnen ondernemers de SLIM-subsidie gebruiken om iemand een werkervaringsplaats aan te bieden. In de Menukaart SLIM-regeling op hoewerktnederland.nl vindt u meer informatie over de mogelijkheden.

Voor wie

Van 1 juni t/m 29 juli 2022 kunnen samenwerkingsverbanden van twee of meer mkb-ondernemingen en grote bedrijven in de landbouw, horeca en recreatie SLIM-subsidie aanvragen. Op 1 september opent de SLIM-subsidie ook voor individuele mkb-ondernemingen.

  • Voor samenwerkingsverbanden geldt een maximum van € 500.000 SLIM-subsidie, per partner maximaal € 200.000.
  • Grote bedrijven in de horeca en recreatie kunnen maximaal € 200.000 aan SLIM-subsidie ontvangen. Voor grote bedrijven in de landbouw geldt een maximum van € 20.000.

Martijn Spekman van Codename Future is één van de ondernemers die eerder een SLIM-subsidie aanvroeg. “De SLIM-regeling heeft ons geholpen om – samen met onderwijsinstellingen en mkb-bedrijven – de digitale bedrijfsschool te starten. Daarmee dagen we onze mensen uit iedere dag vijf minuten te besteden aan microlearning om hun vaardigheden te ontwikkelen. Zo worden zij elke dag een stapje beter in hun werk.”

SLIM-subsidie aanvragen

Voor u SLIM-subsidie kunt aanvragen, moet u zich registreren als aanvrager. Dat kan nu al via het Subsidieportaal van Uitvoering van Beleid. Let op dat u zich registreert als het juiste type aanvrager.

Een volledige aanvraag bestaat vervolgens uit een aantal verplichte bijlagen, afhankelijk van het type aanvrager. Voor samenwerkingsverbanden zijn dit bijvoorbeeld een e-formulier, mkb-verklaring, de-minimisverklaring, activiteitenplan, begroting, samenwerkingsovereenkomst en eventueel een schriftelijke machtiging. Aanvragen worden direct op volgorde van binnenkomst behandeld, de loting is afgeschaft. Dat is mogelijk omdat er voldoende SLIM-subsidie beschikbaar is.

Meer informatie: hoewerktnederland.nl/campagnes/slim-subsidie.

Bron: informatie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *