Leisurelands opent nieuw speelstrand in Nulde; onderdeel van Veluwe aan Zee

Het grote Speelstrand op Veluwe aan Zee zuid (voormalig strand Nulde) werd vandaag met veel enthousiasme en onder grote belangstelling geopend. Na de opening van natuurgebied De Veluwse kust is het Speelstrand de tweede deeloplevering van het gebied Veluwe aan Zee.

Speelstrand

Het Speelstrand is speciaal ingericht voor kinderen en tieners. Voor de jongere kinderen is er een ruim aanbod van speel- en klimtoestellen en voor de tieners is een strand ingericht met een grote chill-tafel, volleybalnetten en bbq’s. Ook het strandpaviljoen heeft een metamorfose ondergaan met een mooi ingericht terras.

Veluwe aan Zee

Begin 2022 heeft Leisurelands een begin gemaakt met de herinrichting en doorontwikkeling van het gebied Veluwe aan Zee. Veluwe aan Zee is de 10 km kuststrook langs het Veluwemeer en is nu nog bekend als strand Nulde en strand Horst. Het gebied krijgt de komende tijd een kwaliteitsimpuls en wordt dé trekpleister voor inwoners en toeristen van de Veluwe.

Gethematiseerde stranden

De stranden op Veluwe aan Zee krijgen allemaal verschillende thema’s om in te kunnen spelen op de wensen van verschillende bezoekers. Zo komt er een strand speciaal gericht op groepen (het vriendenstrand), surfers (de surfstranden), maar ook voor bezoekers die in een Ibiza achtige omgeving de zon willen zien ondergaan (Sunsetbeach).

Niet alleen spelen

Naast de nieuwe inrichting wordt ook aan andere aspecten gedacht. Zo wordt later dit jaar op verschillende plekken nieuwe beplanting aangebracht om meer rust op het gebied te creëren en ook om een schuilplaats te bieden aan dieren uit de omgeving. Ook de bewegwijzering en de entreegebieden worden komend jaar vernieuwd. Een zonnebrandpaal zorgt ervoor dat strandbezoekers altijd de beschikking hebben over gratis huidbescherming tegen de felle zon.

Meer informatie: https://www.leisurelands.nl/nl/ontdek-recreatiegebieden-leisurelands/randmeren/nulde-horst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *