Leerstoel ‘Innovatie in Toerisme’ ook interessant voor inkomend toerisme

Op 4 september maakten de Nijenrode Universiteit en de ANVR bekend dat zij samenwerken in de nieuwe leerstoel ‘Innovatie in Toerisme.’. Bijzonder hoogleraar Bas Hillebrand geeft een toelichting op de invulling van deze leerstoel. Zijn ecosysteem-benadering biedt ook inzichten die relevant zijn voor het inkomend toerisme.

Zie ook: ANVR en Nijenrode startne leerstoel Innovatie in Toerisme

Veel innovatie komt uit de tech-hoek
Volgens Hillebrand zijn de meeste innovaties in de toeristische sector van de afgelopen jaren afkomstig van partijen van buiten de toeristische markt: “Het zijn vooral tech-partijen geweest die met nieuwe concepten successen boeken. Kijk bijvoorbeeld maar naar AirBNB en Uber. Traditionele organisaties hebben daar vaak geen antwoord op. Wij gaan met onze leerstoel bekijken op welke manier de sector kan inspelen op de nieuwe ontwikkelingen en hoe zij zelf innoverender kunnen worden.”

Toerisme benaderen als ecosysteem
Bas Hillebrand is afkomstig uit de innovatie in marketinghoek (Universiteit Nijmegen) en is daarmee ook een partij die van buiten de branche afkomstig is en nieuwe inzichten en technieken wil introduceren. De leerstoel zal zich vooral richten op onderzoek en minder op onderwijs. Hillebrand: “Er zullen zeker ook momenten volgen waarop wij onze resultaten en inzichten gaan delen met de branche. Bijvoorbeeld op een ANVR congres. Maar er zijn zeker ook kansen voor de Nederlandse toeristische sector. Ik zie de toeristische sector als een ecosysteem. Er zijn meerdere partijen van invloed op de vakantie-ervaring van de toerist. We willen dan ook graag samenwerken met een brede range van partijen; aanbieders van reizen, accommodaties, attracties, overheden, regio-marketingorganisaties en andere relevante partijen.”

Meer informatie: www.nyenrode.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *