Landsmeer krijgt een kleinschalig Dutchen Eco Resort

De gemeente Landsmeer heeft een contract ondertekend met o.a. Dutchen voor de ontwikkeling van een kleinschalig vakantiepark ‘Resort Breeck’. In de eerste fase worden 100 comfortabele vakantieverblijven gerealiseerd in een natuurlijk omgeving.

De gemeente Landsmeer zet al geruimere tijd in op ontplooiing van de recreatieve en toeristische economische activiteiten. De initiatiefnemers (Blauwhoed, Dutchen en Gooische Hart Recreatie) benadrukken dat zij een recreatief park willen ontwikkelen met respect voor de omgeving en bij de exploitatie willen samenwerken met lokale bedrijven.

De Dutchen Group reageert op Linked-in verheugd op de gesloten overeenkomst: “Recreatie en water gaan fantastisch samen; de opzet van het eco-resort past dan ook goed in het landschap met veel water en groen uit de polder. De locatie is goed bereikbaar nabij de ring A10 en ligt aan het prachtige natuurgebied Het Twiske. De ontwikkeling van energiezuinige vakantieverblijven, deels vervaardigd uit hout, draagt bij aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid. In het architectuur concept voor de luxe appartementen en hotelkamers maken we gebruik van traditionele materialen in een exclusieve en moderne uitvoering.”

Participatie

Na ondertekening van de koop- en anterieure overeenkomst starten de initiatiefnemers met het participatieproces. Blauwhoed, Dutchen en Gooische Hart Recreatie gaan onder andere gesprekken voeren met de direct betrokken partijen, er komt een online platform en er zullen informatieavonden plaatsvinden. Dit participatieproces is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding voor het opstarten van het bestemmingsplanproces. Om de bouw van het resort mogelijk te maken, moet de bestemming namelijk worden gewijzigd en zal een deel van de volkstuinen moeten worden verplaatst.

Geen mogelijkheid tot woningbouw

In de regio rond Amsterdam (Landsmeer is een buurgemeente) is sprake van een woningtekort. De locatie aan de Scheepsbouwersweg is ook door de gemeente onderzocht als mogelijke woningbouwlocatie. Echter ruimtelijk gezien is permanente bewoning op die plek niet uitvoerbaar vanwege de nabijheid van de hoogspanningslijn en de snelweg A10, waar het perceel precies tussen ligt, en de hindercirkels van het naastgelegen bedrijventerrein.

Over de Dutchen Group

Dutchen Group ontwikkelt bijzondere accommodaties in onder meer Nederland, Duitsland en Scandinavië. De groep heeft inmiddels 8 parken in de verhuur en is betrokken bij 11 ontwikkeltrajecten in de recreatiesector. Dutchen parken kenmerken zich door onderscheidende architectuur, kleinschaligheid en een rustige ligging in de prachtige natuur. Naast de ontwikkelingen die binnen de labels van Dutchen Group worden ontwikkeld zijn de ontwikkelaars betrokken bij diverse andere ontwikkelingen zowel in de woningbouw als zorg.

Meer informatie:

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *