Landal maakt bezwaar tegen gebruik van de naam Polandal door Poolse vakantieparkketen

Eind 2022 maakte een Poolse partij haar ambitieuze plannen bekend voor de realisatie van een nieuwe keten van vakantieparken in Polen. Zij presenteerden zich onder de naam Polandal. Recent kreeg de organisatie het dringende verzoek vanuit Landal GreenParks om de naam niet meer te gebruiken.

Zie ook: Een nieuwe Poolse vakantiepark-keten op Nederlandse leest geschoeid

Vertegenwoordigers van de groep waren in november in Nederland, o.a. om de recreatie vakbeurs in Hardenberg te bezoeken. In die periode hebben zij zich al gepresenteerd onder de naam Polandal. In een eerder stadium was Roompot, als toekomstige eigenaar van Landal, al geïnformeerd over de keuze van de naam voor deze nieuwe parkketen.

Via Linked-in geeft Hans van Leeuwen, die als procesbegeleider voor de Poolse groep actief is, een statement: “Landal heeft ons, met enige vertraging, laten weten bezwaar te hebben tegen het in gebruik nemen van de naam Polandal ondanks de aanstaande verkoop en het verdwijnen van de naam. (dat is onze verwachting na de overname t.z.t.). Om toekomstige claims te voorkomen van Landal i.v.m. het gebruik van de naam Po………hebben wij vlak na de Kerstdagen Landal geïnformeerd dat onze opdrachtgevers uit Polen afzien van het gebruik van de naam Po…………..!”

De nieuwe naam van de Poolse parkketen word in de laatste week van januari bekend gemaakt. Wie nu www.polandal.com intypt wordt doorverwezen naar de website van BalticParcs immo group.

Enkele pogingen om ook een reactie te krijgen bij Landal Greenparks zijn tot nu toe onbeantwoord gebleven. Zodra wij alsnog een reactie ontvangen voegen we dat aan het artikel toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *