‘Land van Fluwel’ opent seizoen met flitsend en gevarieerd programma

Land van Fluwel opende eerste Paasdag 2023 met een flitsend programma. Trommelgeroffel van ouders met kinderen markeerde zondagochtend vroeg de opening van het seizoen. Onder leiding van  ‘oppertrommelaar’ Jantje van der Wurff werden met magische roffels ‘de goden’ gunstig gestemd voor een succesvol seizoen.

Deze muzikale opening was tevens de aftrap van het ‘Woudlopers Festival’ die dag en dat bol stond van creatieve activiteiten voor kinderen. 

Van het knutselen van een insectenhotel, het spelen van het moderne buddy-tikspel  tot het camoufleren van jezelf. Kortom, de jonge bezoekers moesten zelf aan de slag in het regionale avonturenpark. Na het vinden van de juiste codewoorden kregen zij  na afloop als beloning een diploma uitgereikt.

Het park ‘Land van Fluwel’ laat met dit type activiteiten zien dat je als leiding steeds weer op zoek moet gaan naar vernieuwingen en dient aan te knopen bij de kwaliteit van de regio en die kwaliteiten dient te vertalen naar de kernwaarden van je park. In dat verband is het logisch dat Fluwel naast een vernieuwde programmering fors inzet op duurzaam en gezond. Zo is het park rookvrij en biedt het gezonde voeding aan in het restaurant. Fluwel heeft zich om die reden ook aangesloten bij JOGG ‘Gezond Uit’, een landelijk netwerk om de leefomgeving van kinderen te verbeteren en gezonder te maken. Wanneer er landelijke activiteiten van JOGG zijn, kan Fluwel hierop inspelen en meeliften met de landelijke aandacht.

Escape-game ‘Tulpenmaffia’

Parkmanager Suzan Romar: “De komende maanden hebben we een gevarieerd programma gemaakt dat bezoekers, groot en klein, uit de dagelijkse sleur haalt en voor even losmaakt van de smartphone. Verrassende activiteiten vullen de bestaande thema’s aan ,zoals de audiotour over de geschiedenis van de tulp, blotevoeten pad, skelterbaan, speelvijver met pont-vlot en glijbanen”.  Suzan Romar is sinds een jaar parttime actief voor Fluwel en runt daarnaast haar eigen bedrijf  ‘Speelelement’. Dat heeft zich gespecialiseerd in het bedenken van allerlei games. “Na het afronden van mijn studie hotel-en eventmanagement werd ik onder meer betrokken bij het ontwikkelen van een indoorspel voor het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Doel van deze game was dat deelnemers uit het museum moesten ontsnappen voordat het hoog water werd.  Dit type games is natuurlijk voor volwassenen en bijzonder geschikt voor teambuilding. Voor Fluwel is de escapegame ‘Tulpenmaffia’ bedacht. Spelers moeten op zoek naar het beste bod op de zwarte tulp en moeten daarbij oppassen voor maffiapraktijken”. 

Dit voorjaar wordt eveneens de fotowedstrijd het Perfecte Kiekje gehouden. Het is een fotowedstrijd in meerdere ronden met de smartphone. Deelnemers krijgen tijdens de wedstrijd tips van Linda.Het Perfecte Kiekje is ditmaal met name gericht op het fotograferen van bloembollen”, aldus Suzan Romar.

Bloeiend Zijpe

De geschiedenis van de tulp wordt in Het land van Fluwel  permanent op meerdere manieren uitgelegd, uitgebreide informatiepanelen, een audiotour en levensgrote foto’s, deze Dutch Tulip Experience kan gecombineerd worden met een indrukwekkende rit met de Bloembollenboemel die ruim anderhalf uur duurt. Suzan Romar: “We werken nauw samen met ‘Bloeiend Zijpe’ die in de maand april fiets- en wandeltochten organiseert door de omgeving. We zijn start- en eindpunt voor de wandeltocht en stempelpost voor de fietstocht”. Regelmatig keert de theatergroep Lava terug naar het Land van Fluwel met locatievoorstellingen. Ditmaal zijn die op 11, 12, 13 en 14 mei en is de voorstelling  ‘Tulipa’ te zien. Het is een theatrale ode aan de tulp als bron van schoonheid, arbeid, rijkdom en waanzin.

Meer informatie:

Tips voor andere attracties:

  • Zet passende interactieve games in
  • Haak aan bij de kwaliteiten van de regio
  • Zoek naar variatie in permanente en wisselende programmering

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *