Kwaliteitsimpuls en uitbreiding voor Riviercruise-steiger in Roermond

In de Maas, nabij de Arloflat,zijn twee moderne aanlegsteigers voor riviercruiseschepen en rondvaartboten aangelegd. Daarnaast is er vanuit de aanlegsteigers een aantrekkelijke voetgangersverbinding naar de binnenstad en het Designer Outlet Roermond.

Steiger Roermond 1Op dinsdag 7 juni zijn de nieuwe aanlegsteigers officieel geopend door wethouder mevrouw Fick-Moussaoui en gedeputeerde de heer Geurts.

Wethouder Fick – Moussaoui: “De aantrekkelijkheid van het water combineren met de aantrekkelijkheid van de binnenstad; dat doen we met het realiseren van deze riviercruise-voorzieningen. Deze vernieuwde toegang tot Roermond is een prachtig visitekaartje geworden waarmee wij mensen, die van het water genieten, op Roermondse wijze verwelkomen in onze stad. En dat is ‘in stijl’!”. ,,Dit project past perfect in het Nautisch Programma van Eisen van de Provincie,” zegt gedeputeerde Eric Geurts van Toerisme & Recreatie. “Dit programma gaf in 2013 het startschot om de maasplassen uit te laten groeien tot een top-watersportgebied. De riviercruisemarkt groeit. Limburg is een relatief nieuwe bestemming met veel potentieel door het achterland.”

Om Roermond onder de aandacht van reisaanbieders te brengen, verzorgt VVV Midden – Limburg de promotie om de nieuwe voorzieningen te positioneren.

Bron: VVV Midden Limburg

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *