Kust tussen Camperduin en Callantsoog krijgt recreatieve en natuurimpuls

De provincie Noord-Holland, de gemeenten Bergen en Zijpe, Natuurmonumenten en Landschap Noord- Holland hebben een programma opgesteld met 25 projecten waarmee zij de natuur, recreatie en het toerisme in het kustgebied van de gemeenten Bergen en Zijpe beter tot hun recht laten komen.

Met de aanleg van parkeerplaatsen, strandopgangen en uitkijkpunten en door de natuur geschikter in te richten voor bijzondere vogels en planten wordt het hele gebied aantrekkelijker en toegankelijker gemaakt. Aan deze natuurontwikkeling werken ook agrariërs uit het gebied mee.

Investering in veiligheid
De Hondsbossche en Pettemer Zeewering en de kust bij Callantsoog zijn door het Rijk aangewezen als Zwakke Schakels en worden aangepakt om ook in de toekomst veilig te blijven. De kust wordt versterkt met zand, duinen en strand. Dat is niet alleen veilig en robuust, het biedt ook kansen voor ruimtelijke kwaliteit, natuur, recreatie en toerisme. De provincie Noord-Holland, de gemeenten Bergen en Zijpe, Natuurmonumenten en Landschap Noord-Holland grijpen de kustversterking aan om het gebied tegelijkertijd aantrekkelijker te maken voor bewoners, bezoekers, boeren en bedrijven.

Meer informatie: www.kustopkracht.nl

Bron: Provincie Noord-Holland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *