Kleinschalige camping op Rijksmonument (fort) in de Randstad binnenkort te koop

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft de verkoop aangekondigd van een bijzondere campinglocatie op Fort aan de Winkel in Abcoude. Het fortterein van circa 7 hectare kent de bestemmingen ‘Recreatie-Verblijfsrecreatie’ en ‘Natuur’. Hierbinnen zijn onder andere 25 stacaravans, een kantine en toiletgebouw toegestaan.

foto door: Paul Vaessen Photography

Tevens is permanente bewoning van een bedrijfswoning op het terrein mogelijk. De natuurbestemming staat agrarisch medegebruik toe.  

Fort aan de Winkel ligt op een unieke door groen omgeven locatie nabij de Vinkeveense Plassen. Het kent een bijzondere combinatie van een rustige en natuurlijke omgeving met veel privacy, die ook goed bereikbaar is vanuit de randstad. Het terein bevat o.a. een fortwachterswoning en genieloods die omgeven zijn door veel groen, met aan de noordzijde vrij uitzicht over landelijk gebied. Op nog geen 15 minuten afstand van Amsterdam zijn alle stedelijke voorzieningen binnen handbereik.

Mogelijkheden en bestemming

Het object biedt een zeldzame kans voor kopers om met een nieuwe invulling op eigen wijze een bijdrage te leveren aan het behoud van cultureel erfgoed voor toekomstige generaties. Fort aan de Winkel is als onderdeel van de Hollandse Waterlinie UNESCO Werelderfgoed en kent een uitzonderlijke cultuurhistorische waarde. Daarnaast zijn de fortwachterswoning, genieloods en het verdedigbaar aardwerk (forteiland) rijksmonumentaal. 

De gemeente de Ronde Venen heeft in 2017 het ‘Ontwikkelkader forten De Ronde Venen’ opgesteld. Dit schetst de bandbreedte van ontwikkelingsmogelijkheden voor het Object. De gemeente moedigt passende initiatieven aan die het Object duurzaam in stand houden, beter beleefbaar en toegankelijk maken. Het kader benoemt onder anderen recreatieve bebouwing (tiny houses), exclusieve horeca en gebruik als pleisterplaats voor verschillende initiatieven als opties voor het Object. Het ontwikkelkader is volgens de gemeente niet uitputtend voor wat betreft de kansen en mogelijkheden. 

Bron en meer informatie: www.biedboek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *