Kasteel De Keverberg krijgt een Augmented Reality spel

Volgende maand wordt bij Kasteel de Keverberg de eerste ExplorAR experience van Nederland gerealiseerd. Met ExplorAR gaan bezoekers, voorzien van een tablet, letterlijk op ontdekking door het kasteel waarbij ze gebruik maken van een AR applicatie. Deze Augmented Reality speurtocht maakt het mogelijk om meer te weten te komen over Baron Frits en de geschiedenis van het mooie kasteel.

ExplorAR

Met het nieuwste product van Lagotronics Projects: ExplorAR, wanen bezoekers zich in een andere wereld. Door het combineren van de werkelijke wereld met augmented reality (mixed reality) ervaren bezoekers gelijktijdig de fysieke omgeving terwijl ze interactie hebben met de media content. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld terug in de tijd gaan en een historische locatie, gebeurtenis of bepaald thema te ervaren, zonder de werkelijkheid, huidige omgeving of thematisering aan te passen.

Hoe werkt het?

Met een tablet lopen bezoekers een digitale speurtocht. Tijdens deze speurtocht dienen bezoekers bepaalde locaties te vinden met QR codes. Na het scannen van de QR code ontrafeld zich een augmented reality wereld. In deze augmented reality wereld spelen bezoekers een mini game. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van een raadsel / puzzle het vinden van aanwijzingen of het zoeken naar speciale objecten. De interactieve elementen maken dit tot een leuke en interessante speurtocht voor de hele familie.

Kasteel de Keverberg

Baron Frits is de laatste baron die in het kasteel woonde. In 2015 werd zijn skelet teruggevonden in de tuin van het kasteel. Nu wordt Baron Frits weer tot leven geroepen door middel van de nieuwste Augmented Reality technologieën.

In verschillende. indrukwekkende ruimtes gaan bezoekers op zoek naar voorwerpen die meer informatie geven over het verhaal van Baron Frits. Baron Frits vertelt niet alleen zijn eigen levensverhaal, maar ook de geschiedenis van het eeuwenoude kasteel en laat in iedere ruimte weer een ander stuk van het verleden herleven.

Bezoekers doorlopen op deze manier het hele kasteel en leren veel over de geschiedenis. Een leuk, uniek en leerzaam uitje voor het hele gezin of als schooluitstapje.

Innovatie Project Collectief

Dit mooie, innovatieve project is mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het LIOF, de regionale ontwikkelingsmaatschappij van de Provincie Limburg. Met steun van het Trias hebben Kasteel de Keverberg en Lagotronics Projects een subside in het kader van het programma LimburgToerisme ontvangen, waardoor deze mooie samenwerking, en realisatie van de Augmented Reality experience voor Kasteel de Keverberg, tot stand is gekomen.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *