Kartbaan en modelbouw-experience krijgen een plek in The Wall

In het Utrechtse complex The Wall, waar retail, leisure en entertainment samen komen, worden binnenkort twee nieuwe concepten geopend: Een e-kartbaan van 500 meter (door E-sport Karting) en een vestiging van Wetronic, waar een winkel wordt gecombineerd met een rijgebied voor modelbouw-voertuigen.

The Wall in Utrecht

Retailtainment in ontwikkeling

The Wall in Utrecht, gelegen langs de snelweg A2, is al bekend met leisure-concepten. Op de begane grond vinden we bijvoorbeeld Play-in, met o.a. een uitgebreide indoor speelhal voor de jongste doelgroep, een trampolinepark en een klimcentrum. Maar er zijn meerdere leisure faciliteiten te vinden. Ook is er een aantal horecabedrijven en winkels in het gebouw gevestigd. The Wall presenteert zich niet als winkelcentrum, maar als ‘Perfecte locatie voor een dagje uit’. Met de toevoeging van de twee nieuwe belevingsbedrijven neemt het aandeel leisure nog verder toe.

Uitbreiding van The Wall

De TeamSport Karting- en Wetronic-vestigingen komen in een deel van The Wall dat nog niet eerder in gebruik is geweest en in totaal 14.000 m2 over twee lagen bedraagt. Om de bereikbaarheid ervan vanaf het erboven gelegen parkeerdek te vergroten, hebben eigenaren Urban Interest en Built tot Build nieuwe roltrappen, een lift en een vaste trap gerealiseerd waarmee deze verdiepingen in één keer toegankelijk zijn, zowel vanaf het parkeerdek als vanaf de begane grond. De vestiging van Wetronic komt op de eerste etage van dit nieuwe gebied en de E-kartbaan van TeamSport Karting komt op de begane grond.

TeamSport Karting

TeamSport Karting exploiteert in het Verenigd Koninkrijk een veertigtal E-kartbanen in meer dan 30 steden en betrad onlangs al het vasteland van Europa met een vestiging in Duitsland. E-karts, dus met elektrische aandrijving, zijn een nieuwe generatie van de traditionele en veelal op benzine aangedreven karts. E-karts hebben vanuit stilstand direct veel vermogen, maar zijn extra veilig omdat het vermogen centraal en op afstand teruggebracht of opgevoerd kan worden als dat noodzakelijk blijkt. E-karts zijn hierdoor ook zeer geschikt voor jongeren en families met kleinere kinderen. E-karting wordt naar verwachting dan ook een zeer populair uitje voor verjaardagsfeestjes en familie-uitstapjes. Naast de 500 meter lange E-kartbaan zal TeamSport Karting ook een minigolfbaan en horecafaciliteit openen.

Wetronic modelbouwspecialisten

De vestiging van Wetronic richt zich op modelbouwliefhebbers uit heel Europa die elkaar daar kunnen ontmoeten om over hun hobby te praten en ervaringen uit te wisselen, maar ook op één van de drie banen -een racebaan, een vrachtwagenbaan en een offroad baan- tegen elkaar uit kunnen komen of hun model kunnen uitproberen. Daarnaast komt er een horecafaciliteit en een zogenaamde ‘makers-space’ waar bezoekers kunnen werken aan modelvoertuigen, hun problemen daarmee kunnen voorleggen aan deskundigen en cursussen kunnen volgen. Tenslotte opent Wetronic er een winkel waar schaalmodellen, maar vooral onderdelen online verkocht worden. Van hieruit wordt ook de wereldwijd succesvolle webshop van Wetronic gerund.

Meer informatie:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *