Kamperen met Pinksteren? Paraplu en laarzen mee!

Voor kampeerliefhebbers is het Pinksterweekend ideaal om de tent tevoorschijn te halen en een paar dagen in de natuur te verblijven. Maar werkt het weer ook mee? Door de onzekere verwachting is het raadzaam om met twee scenario’s rekening te houden. Het zomerse weer van vorig jaar valt in ieder geval af.

Stortregen of meest droog?
Dat het Hollandse weer wispelturig kan zijn is algemeen bekend, maar het plannen van een weekend kamperen kan daardoor knap lastig zijn. Komend weekend ligt Nederland in het overgangsgebied tussen koude en warme lucht, waardoor de verwachting onzeker is. Ergens in de buurt van ons land gaan waarschijnlijk stevige buien ontstaan. Als we pech hebben trekken vooral zaterdag stevige buien over het land en kan de regen met bakken tegelijk naar beneden komen. Op sommige plaatsen kan de hoeveelheid neerslag meevallen, maar het overwegend droge scenario gaat waarschijnlijk niet uitkomen.

weerberichtLaarzen en een paraplu zijn hierdoor geen overbodige luxe. Wie zich door een nat grasveld en regenplassen niet laat ontmoedigen gloort er hoop aan de horizon. Zondag komt de atmosfeer wat tot bedaren en zal er waarschijnlijk minder neerslag vallen. Maandag kan het op verschillende plaatsen helemaal droog blijven. Met 14 tot 18 graden en enkele zonnige perioden is het dan een stuk aangenamer.

Pinksteren 2012
Vorig jaar was het met Pinksteren heel ander weer. Op zondag 27 mei scheen de zon uitbundig en in grote delen van het land werd het zomers warm met meer dan 25 graden. Op een paar lokale buien bleef het toen droog. In Rotterdam werd het maar liefst 27,5 graden en dat is ruim 10 graden warmer dan de verwachte maximumtemperatuur voor zondag.

Bekijk het meest actuele weerbericht op: www.weeronline.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *