Kampeerplatform I Love Kamperen organiseert Nationale Open Camping Dag

Vrijblijvend rondkijken op campings in Nederland. Dat kan op zaterdag 1 april 2023 tijdens de tweede Nationale Open Camping Dag. Er doen al ruim 300 campings mee, van heel groot tot minicamping. Kampeerplatform I Love Kamperen organiseert deze dag samen met partners uit de kampeerbranche.

“Samen willen we kampeerders vooral laten ervaren hoeveel mooie campings er zijn. Een passende start van het kampeerseizoen, de voorpret gaat beginnen!”

Laagdrempelig

Tijdens de Open Camping Dag kunnen de kampeerders alvast hun favoriete plekje uitzoeken, de eigenaren spreken en de sfeer proeven. De bedoeling van de dag is om campingeigenaren en kampeerders op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken. “Kampeerders raken soms de weg kwijt tijdens hun zoektocht in het enorme aanbod online. Even rondlopen en de eigenaar spreken geeft een heel andere ervaring dan de zoveelste digitale plattegrond”, aldus Karin Horstman van I Love Kamperen. Met een landelijk evenement in het voorjaar hoopt de organisatie dat zoveel mogelijk mensen enthousiast worden over kamperen. Ook kunnen mensen die nog nooit hebben gekampeerd toch eens kijken of een vakantie op een camping iets voor hen is.

Kampeerbranche doet mee

Partners uit de kampeerbranche sluiten graag aan bij het initiatief om kamperen een dag in de spotlight te zetten. Brancheorganisatie KCI ondersteunt de Open Camping Dag met haar digitale platform Camp to Go. Raoul Veldink namens KCI: “De Open Camping Dag draagt bij aan de doelstelling om kamperen bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen. Samen verklaren we het kampeerseizoen voor geopend!”

Stichting Vrije Recreatie (SVR), de organisatie voor kamperen bij de boer, nodigt al zijn kleinschalige campings uit om deel te nemen en spoort de 140.000 donateurs aan om er lekker op uit te gaan op zaterdag 1 april.

Een camping voor iedere kampeerder

“We zijn blij met zoveel diverse aanmeldingen van campings. Van Vakantiepark Beerze Bulten tot minicamping De Frije Fries en alles wat er tussen zit. Zelfs campings uit het buitenland doen mee. De lente lonkt en we weten dat de campings van plan zijn een feestje te maken van de Open Camping Dag”, aldus Karin Horstman.

Bezoekers maken kans op prijzen

Zowel voor de campings als de bezoekers zijn er geen kosten verbonden aan deelname. Bezoekers dienen zich wel aan te melden als ze kans willen maken op prijzen tijdens de Kampeerprijzenloterij op 1 april. De campings zijn geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Meer informatie: www.opencampingdag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *