Kampeerder gaat voor laagseizoen en kleine campings

Kampeerders in heel Europa staan te springen om weer te kamperen. Ondanks dat in veel landen nog strenge maatregelen gelden tegen corona, noteert campingspecialist ACSI op haar websites recordaantallen bezoekers.

“We hadden verwacht dat de kampeerder dit jaar niet zou kunnen wachten om naar de camping te gaan. Maar na een hele rustige winter op onze websites overtreffen de bezoekcijfers van afgelopen weken de cijfers van 2019. En het aantal downloads van onze app is de afgelopen week zelfs bijna 120 procent gestegen. De kampeerder heeft er duidelijk vertrouwen in”, zo stelt Ramon van Reine, CEO van ACSI.

Kleine campings en kamperen in het laagseizoen populair

De afgelopen week schieten de bezoekcijfers op alle sites van ACSI omhoog. Daaruit valt een aantal trends af te lezen. Zo is het laagseizoen voor veel Nederlanders een steeds geliefder seizoen om in te kamperen. Met een groei van 69% voor CampingCard.nl is het duidelijk dat Nederlanders een steeds grotere fan worden van deze kortingskaart voor het laagseizoen. Verder hebben de kleine en gemoedelijke campings ook aan populariteit gewonnen. Met een plus van 61% scoort Kleinenfijncampings.nl erg goed.

Eigen land leuk, maar Europa lonkt

“Waar het kamperen in eigen land nu nog de boventoon voert, verwachten we dat zodra de grenzen open gaan kampeerders massaal de tent, caravan of camper pakken en Europa intrekken. Het zal hopelijk een hele gezellige zomer worden op campings door heel Europa. Het is nu alleen nog wachten op een datum waarop versoepelingen worden aangekondigd”, zegt Van Reine hoopvol.

Bron en meer informatie: www.acsi.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *