Jurgen Van Cutsem verlaat Roompot / Landal

Roompot kondigt vandaag aan dat Jurgen Van Cutsem heeft besloten om de Roompot / Landal organisatie te verlaten. Hij was bijna tien jaar CEO en meer dan 12 jaar bij Roompot. De CEO is per direct gestopt met zijn werkzaamheden, maar blijft de komende tijd nog wel beschikbaar voor de overdracht.

Jurgen verlaat Roompot na het bedrijf succesvol te hebben gebracht tot de grootste exploitant van vakantieparken in Europa. Onder zijn leiderschap breidde het bedrijf uit naar meerdere nieuwe markten met meer dan 300 vakantiebestemmingen, waaronder de historische fusie met Landal GreenParks die in april 2023 werd afgerond. De gezamenlijke organisatie vormt nu de grootste en meest diverse selectie van vakantieparken in Europa, met een regionaal portfolio dat zich uitstrekt over 11 Europese landen en dat elk type outdoor vakantie-ervaring biedt.

“Ik ben ontzettend trots op waar het bedrijf vandaag staat. Tijdens mijn periode als CEO hebben we een klein bedrijf met een handvol lokale vakantieparken laten groeien tot de grootste exploitant van vakantieparken in Europa. Dit is een aanzienlijke prestatie, mogelijk gemaakt door het fantastische team waarmee ik bijna een decennium heb samengewerkt. Ik wil iedereen bij Roompot en Landal GreenParks bedanken voor de toewijding bij het behalen van uitstekende bedrijfsresultaten door de jaren heen. Ik laat het bedrijf in een sterke positie achter, op een groot moment, met aanhoudend betere prestaties en met solide financiële en strategische steun van KKR. Ik zal het bedrijf blijven volgen aangezien ik aandeelhouder blijf en geloof in het potentieel van de organisatie in de komende jaren.”

Jurgen Van Cutsem, CEO van Roompot

“Het bestuur is Jurgen zeer dankbaar voor alles wat hij in de loop der jaren voor Roompot heeft gedaan. Hij heeft geholpen een bedrijf van wereldklasse op te bouwen met een ongeëvenaard portfolio van bestemmingen. Roompot is bezig aan een opmerkelijke groeireis, die onlangs is versneld door de fusie met Landal GreenParks, waardoor Europa’s grootste exploitant van vakantieparken is ontstaan.”

Daan Knottenbelt, voorzitter Benelux bij KKR en voorzitter van de Raad voor Commissarissen bij Roompot

Bron en meer informatie; Roompot

Eén reactie

  1. Dat vind ik goed maar ik hoop dat landall langer door de weeks open blijf zodat je s avonds ook nog wat kan drinken en niet om 5 uur dicht gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *