Internationale samenwerking stimuleert kusttoerisme

Op een conferentie in De Panne, georganiseerd door Westtoer in het kader van het Europees project CAST, hebben internationale sprekers een sterk pleidooi gehouden voor internationale samenwerking. De aanleiding voor deze grensoverschrijdende samenwerking is de positionering van het kusttoerisme in Vlaanderen, Kent en Pas-de-Calais. Het project heeft als doel om het toerisme in deze kustregio’s op een duurzame manier te renoveren en te stimuleren.

de kustZo werd de troevenkaart van de Belgische Kust gedrukt in vier talen. Andere initiatieven zijn een website voor watersport en kustactiviteiten in de partnerregio’s, een netwerk van Greeters (Belgian Coast Greeters) en diverse gemeenschappelijke marketingacties.

CAST (Coastal Actions for Sustainable Tourism) is een Interreg IV-A 2 Zeeën project dat van start ging in 2007 en dit jaar eindigt.

Seanomics
Er werd al een nieuwe samenwerking aangegaan met 12 partners uit de kustregio’s van Nederland, Noord-Frankrijk, Engeland en België in het project Seaconomics. Deze samenwerking binnen het Interreg IV-A 2 Zeëen programma wil door investeringen op het vlak van strandactiviteiten (watersport, strandclubs, …), Noordzee-gastronomie en internationale netwerking de innovatie aanmoedigen.

Meer informatie: www.dekust.be/cast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *